Красота

Веждите – прозорец за очите

Добре оформените вежди са рамката, която “отваря” очите. С буйни, събрани вежди, а ла Фрида Кало, визията губи. Ако веждите ви са естествено извити и добре почистени, очите ви ще изглеждат по-големи и ще ви придават по-младежки вид.В зависимост от търсения ефект, начините за оформяне на веждите са различни. Ако наскоро сте боядисали косата си по-светла или по-тъмна и не искате веждите да ви издадат, боядисайте ги и тях. След това трябва да изберете между оскубване с пинсета или кола маска. В повечето случаи професионалното оформяне на вежди включва малко кола маска, а след това почистване с пинсета. Ако ходите да оформяте веждите си 2-3 пъти годишно, ще се научите как да го правите сами вкъщи. Единственото, което се иска от вас, е да почиствате веднъж или два пъти седмично с пинсета.

Късите и прави вежди подмладяват лицето. Гъстите и извити вежди не подхождат на тънки и прави устни, и ъгловато лице. Ако имате ниско чело, отстранете излишните косми от горната страна на веждите. Дъгообразно извитите вежди придават учудено изражение на лицето. Те подхождат на жени с по-остри черти и с увиснали горни клепачи. Много черните вежди е добре малко да се изсветлят.

Съвети за скубане на вежди- При скубане на веждите може да допуснете някои доста неприятни грешки и в резултат да изглеждате постоянно изненадана, лукава, инжектирана с ботокс или най-лошото – с изкривена физиономия. Затова винаги почиствайте веждите си при силна светлина и си купете увеличително огледало.

- Подстрижете дългите косми с ножичка за нокти.

- Старайте се да постигнете естествена извивка, по-дебела във вътрешния ъгъл на окото и изтъняваща навън. Съсредоточете се върху подчертаването й, като скубете около нея, отгоре и отдолу. Не е вярно, че не трябва да скубете над веждата, напротив, препоръчително е.

- Всяка вежда трябва да започва точно над ъгъла на окото и да има същата ширина като тази на окото. Поставете молив отвесно отстрани на носа и премахнете с пинсета всеки щръкнал или случаен косъм върху носната кост, отвъд молива.

- За да видите къде трябва да свършва веждата ви, поставете молива диагонално от ноздрата до края на окото и изскубете косъмчетата под молива, за да откриете очите и да нямате сънен вид.

- За по-завършен вид разрешете веждите си настрани с малка четка за зъби или четка за вежди. Пригладете ги с вазелин или малко овлажнител. Ако са много непокорни, купете си гел за вежди. С пригладени вежди инаги ще изглеждате добре поддържана.

- Почиствайте веждите си или след баня, когато порите са малко по-отворени, или след като поставите топло влажно парче памучен плат върху челото. Скубането ще става по-лесно, ако опъвате колкото е възможно повече кожата. Винаги скубете по посока на растежа на косъмчетата, за да намалите болката, а след това положете върху веждите кубчета лед, за да намалите зачервяването и да облекчите паренето.

- Ако веждите ви са с еднаква плътност, тогава няма да имате нужда от молив. Ако обаче сте ги изскубали прекалено и се налага да ги „възстановите“, тогава моливът е наложителен. Избягвайте да правите плътни линии, използвайте молив и сенки за очи. Гледайте сянката да е с цвета на косата или малко по-тъмна и я положете с малка четчица. Не правете корекцията прекалено тъмна, за да не придобиете изкуствен вид.


Перманентен грим за вежди
Перманентният грим за вежди се прави в козметичен салон. Представлява полутрайна татуировка, която пигментира епидермиса. Малките нарисувани косъмчета удължават късите вежди, заместват изскубаните косми, които са спрели да изникват и уеднаквяват природно нееднаквите вежди.

Източник: rozali.com

Изпратено на 1/20/2012 от Анонимен. Прочетено 6002 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел9/2/2013
Как да се гримира една тийнейджърка

8/19/2013
Тревожният косопад

7/12/2013
Митове за слънчевата защита

11/23/2012
Подпухнали очи – никога повече

11/12/2012
Как да избелим бързо зъбите си

1. Отслабване (154255)

2. 7 начина да се справите с космите (123398)

3. Тибетска рецепта на младостта (83168)

4. Пощадете косите си! (78845)

5. Няколко трика за добра форма (67121)

Тибетска рецепта на младостта

Няколко трика за добра форма

7 начина да се справите с космите

Отслабване

Нека и косата ви бъде красива