Домашни Любимци

Шестте най-добре говорещи папагали

Някои видове папагали са родени със способността да развиват дарбата си да говорят. Тези красиви птици нямат гласни връзки, а възпроизвеждат звуци чрез трахеята и сиринкса, като някои използват и езика си. Вижте, кои са шестте най-добре говорещи папагали:

6. Монашеско папагалче

Този малък папагал, оцветен в зелено и сиво с правилно обучение може да се превърне в голям бъбривко. Той е много игрива, интелигентна и социална птица. Представителите на вида са едни от най-разговорливите малки папагалчета - в речника им влизат 50-60 думи и могат да се започнат да говорят още на 5-6 месечна възраст (дори и по-рано). Научават се да имитират гласове и различни звуци.


5. Вълнисто папагалче

Вълнистото папагалче е най-популярната птичка домашен любимец. Това се дължи на факта, че е много интелигентно, лесно се поддава на обучение и цената му е ниска. Освен това тези малки птици са и много бъбриви. Вълнистото папагалче Пук е записано в книгата на Гинес, като птицата, която знае най-много думи - 1728.


4. Папагал Еклектус

Папагалите еклектус са много интелигентни и социални птици, които имат нужда от вниманието на своя стопанин. Те могат да научат различни думи, фрази, дори и цели песни. Говорят ясно и правилно. Между мъжките и женските индивиди има ясно изразен полов диморфизъм... в такава степен, че орнитолозите, които ги открили, смятали че са различни видове папагали, тъй като при мъжките основния цвят е зелен, а при женските червен и лилав.


3. Папагал Александър

Папагалите александър се поддават лесно на обучение, обичат говорят и имат богат речник. Имат нужда от много внимание и игри. Освен това имат и атрактивен външен вид, което ги прави предпочитани домашни любимци.

 




2. Амазона

Амазоните са един от най-известните видове папагали. Те са много интелигентни и социални птици, които научават бързо нови неща. Печелят сърцата на много хора със своето чувство за хумор, което използват винаги щом научат нещо ново.



1. Африкански сив папагал (Жако)

Папагалът жако е определян като една от най-интелигентните птици в света и най-бъбривият папагал. Добър пример за това е папагалът Алекс (починал през 2007 г на 31 години). Той е бил интелигентен колкото 5 - годишно дете и е комуникирал като две-годишно дете. Разпознавал е цветове, материи и 50 различни обекти, можел е да брои до 6, да разпознава кое е малко и кое е голямо. 6-годишният папагал жако, Нкиси притежава речников запас от 950 думи, може да спряга глаголите в минало, сегашно и бъдеще време, има чувство за хумор и използва правилно думите и разпознава хората. Освен това подхожда творчески към описанието на всичко ново. Той стана известен с неговите телепатични способности - докато били в различни стаи със своята стопанка, той описал много точно какво има на снимката, която в този момент тя е разглеждала.

 

Източник: lapichki.com

Изпратено на 8/19/2013 от Анонимен. Прочетено 17883 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2021 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/19/2013
Шестте най-добре говорещи папагали

7/12/2013
Кучето помага срещу стрес

12/5/2012
Котките лекуват

11/9/2012
Деца и куче. Породи кучета

5/21/2012
Защо шоколадът е вреден за животните

1. Нашите водни костенурки (49368)

2. Моето хъски (44440)

3. Хамстерът – как да се държите с него? (43110)

4. Подробности за червенобузите костенурки (38179)

5. ЧЕРВЕНОБУЗЕСТИ КОСТЕНУРКИ (27638)

В света на папагалите

Декоративен плъх.Препоръки за начинаещия

Подробности за червенобузите костенурки

Нашите водни костенурки

Хамстерът – как да се държите с него?