Домашни Любимци

Шестте най-добре говорещи папагали

Някои видове папагали са родени със способността да развиват дарбата си да говорят. Тези красиви птици нямат гласни връзки, а възпроизвеждат звуци чрез трахеята и сиринкса, като някои използват и езика си. Вижте, кои са шестте най-добре говорещи папагали:

6. Монашеско папагалче

Този малък папагал, оцветен в зелено и сиво с правилно обучение може да се превърне в голям бъбривко. Той е много игрива, интелигентна и социална птица. Представителите на вида са едни от най-разговорливите малки папагалчета - в речника им влизат 50-60 думи и могат да се започнат да говорят още на 5-6 месечна възраст (дори и по-рано). Научават се да имитират гласове и различни звуци.


5. Вълнисто папагалче

Вълнистото папагалче е най-популярната птичка домашен любимец. Това се дължи на факта, че е много интелигентно, лесно се поддава на обучение и цената му е ниска. Освен това тези малки птици са и много бъбриви. Вълнистото папагалче Пук е записано в книгата на Гинес, като птицата, която знае най-много думи - 1728.


4. Папагал Еклектус

Папагалите еклектус са много интелигентни и социални птици, които имат нужда от вниманието на своя стопанин. Те могат да научат различни думи, фрази, дори и цели песни. Говорят ясно и правилно. Между мъжките и женските индивиди има ясно изразен полов диморфизъм... в такава степен, че орнитолозите, които ги открили, смятали че са различни видове папагали, тъй като при мъжките основния цвят е зелен, а при женските червен и лилав.


3. Папагал Александър

Папагалите александър се поддават лесно на обучение, обичат говорят и имат богат речник. Имат нужда от много внимание и игри. Освен това имат и атрактивен външен вид, което ги прави предпочитани домашни любимци.

 
2. Амазона

Амазоните са един от най-известните видове папагали. Те са много интелигентни и социални птици, които научават бързо нови неща. Печелят сърцата на много хора със своето чувство за хумор, което използват винаги щом научат нещо ново.1. Африкански сив папагал (Жако)

Папагалът жако е определян като една от най-интелигентните птици в света и най-бъбривият папагал. Добър пример за това е папагалът Алекс (починал през 2007 г на 31 години). Той е бил интелигентен колкото 5 - годишно дете и е комуникирал като две-годишно дете. Разпознавал е цветове, материи и 50 различни обекти, можел е да брои до 6, да разпознава кое е малко и кое е голямо. 6-годишният папагал жако, Нкиси притежава речников запас от 950 думи, може да спряга глаголите в минало, сегашно и бъдеще време, има чувство за хумор и използва правилно думите и разпознава хората. Освен това подхожда творчески към описанието на всичко ново. Той стана известен с неговите телепатични способности - докато били в различни стаи със своята стопанка, той описал много точно какво има на снимката, която в този момент тя е разглеждала.

 

Източник: lapichki.com

Изпратено на 8/19/2013 от Анонимен. Прочетено 21861 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/19/2013
Шестте най-добре говорещи папагали

7/12/2013
Кучето помага срещу стрес

12/5/2012
Котките лекуват

11/9/2012
Деца и куче. Породи кучета

5/21/2012
Защо шоколадът е вреден за животните

1. Нашите водни костенурки (51183)

2. Моето хъски (45480)

3. Хамстерът – как да се държите с него? (44987)

4. Подробности за червенобузите костенурки (39342)

5. ЧЕРВЕНОБУЗЕСТИ КОСТЕНУРКИ (28822)

В света на папагалите

Декоративен плъх.Препоръки за начинаещия

Подробности за червенобузите костенурки

Нашите водни костенурки

Хамстерът – как да се държите с него?