Домашни Любимци

Деца и куче. Породи кучета

Кое е най-доброто куче за деца? Това е често срещан въпрос, който няма точен отговор. На теория всяко куче може да се разбира добре с деца. Някои може да спекулират с това, кои породи кучета са най-подходящи за деца, но човек никога не знае какво ще излезе кучето като порасне. Има много фактори, които влияят на взаимоотношенията между деца и кучета. Ето няколко неща, които е добре да знаете преди да си вземете куче.

Обучение на кучето

Обучението на кучето е абсолютно задължително. Уверете се, че има някой, който да прекарва много време с кучето, когато то дойде вкъщи, особено ако е малко. Ако детето иска да участва в тренирането на кучето, то това трябва да става под наблюдението на възрастен човек. Нещо повече, децата в къщата трябва да бъдат научени на правилно поведение, когато са заедно с кучето.

Възраст и размер

Имайте предвид възрастта и активността на децата ви. Ако децата ви сега прохождат могат да бъдат лесно бутнати от радостното кученце, което не осъзнава размера си. По-големите деца може да наранят малкото куче, ако не са достатъчно внимателни. Може да обмислите варианта за възрастно куче, което вече е свикнало с деца, защото малкото кученце иска много допълнително внимание.
Характер и порода на кучето

На едно семейство с деца му е необходимо порода куче с добър и интелигентен характер и средно ниво на енергия.

Някои породи кучета естествено пасват на съжителството с деца. Ето само няколко от многото породи, които се отнасят добре с деца:

Лабрадор Ретрийвър или Голдърн Ретрийвър: тези породи кучета обикновернно са много подходящи за деца, а и доста умни. Трудността при ретрийвъра, е че липсата на пространство може да доведе до хиперактивност на кучето, ако не му се предостави достатъчно движение.
Пудел: може и да не ви се вярва, но пуделът е изключително умен и има чудесен характер. Освен това имате избор в размера – тип играчка, миниатюра или стандартен. Редовното ресане на козината е задължително.
Бишон Фризе: тези малки пухкави топки обожават игрите, но в същото време не са и прекалено активни. Тяхно предимство е дребния им ръст, което успешно се съчетава в малките хора вкъщи. Редовното ресане на козината е задължително.
Бийгъл: това са приятелски настроени кучета, умни и не особено големи, което ги прави подходяща порода за деца. Въпреки, че понякога са доста неспокойни, като цяло лесно се поддават на обучение.
Коли и Шелти: и двете породи кучета са с много спокойни, нежни и толерантни характери, като много добре се разбират с деца от всякаква възраст и размери – точно като Ласи.
Немска овчарка: тази порода е много лоялна и покровителствена, но кучето задължително трябва да бъде добре обучено. Немската овчарка не е много игрива, особено като по-малка.

Източник (текст и снимки): magnificadesign.com

Изпратено на 11/9/2012 от Анонимен. Прочетено 4176 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2021 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/19/2013
Шестте най-добре говорещи папагали

7/12/2013
Кучето помага срещу стрес

12/5/2012
Котките лекуват

11/9/2012
Деца и куче. Породи кучета

5/21/2012
Защо шоколадът е вреден за животните

1. Нашите водни костенурки (49756)

2. Моето хъски (44632)

3. Хамстерът – как да се държите с него? (43443)

4. Подробности за червенобузите костенурки (38427)

5. ЧЕРВЕНОБУЗЕСТИ КОСТЕНУРКИ (27923)

В света на папагалите

Декоративен плъх.Препоръки за начинаещия

Подробности за червенобузите костенурки

Нашите водни костенурки

Хамстерът – как да се държите с него?