Красота

За да не се потите, пийте... топъл чайПрез лятото човек има нужда от повече течности. Поради обилното изпотяване в жегите организмът се обезводнява, кръвта се сгъстява и се затруднява работата на сърцето. Ето защо лятото е рисков сезон за сърдечноболните. Приемането на повече течности се отразява благотворно на кръвообращението. Дневно трябва да се изпиват по 2,5-3 литра. За хипертониците количеството е по-малко, тъй като много течности за тях не са препоръчителни. Те трябва да следяд редовно кръвното си налягане, за да го регулират при нужда с медикаменти. За предпочитане е да се пие минерална вода. Пресните сокове – плодови и зеленчукови, зареждат организма с микроелементи и витамини.
Повечето хора търсят спасение от жегите в студените напитки. Да се държи шише с вода в хладилника, е практика в много семейства. Но ако сте забелязали, изстудените течности не утоляват жаждата. Причината е, че организмът реагира на тях с отделяне на топлина. В резултат човек се поти още по-обилно. Поради това и кубчетата лед в чашите носят само илюзорно облекчение – със самия си вид. Колкото по-сладка е студената напитка, толкова по-голямо е потенето. Така че не се нахвърляйте и на колите, швепсовете и сиропите. В арабските страни в големите горещини пият топъл чай. Това, казват и диетолози, и лекари, е най-подходящата напитка за лятото. Най-добре е да се пие без захар. Чудесно е чаят да се подправя с лимонов сок.
Когато чувствате, че повече не издържате на жегата, подложете вътрешната страна на китките си под течаща студена вода.Така, чрез вените, които се намират там на повърхността на кожата, прохладата бързо се разнася по цялото кръвообращение.
С потта организмът отделя и много соли, от което страда. Затова в горещините се препоръчва по-солена храна (но хипертониците отново да внимават!). За предпочитане е калиевата сол. Месата не са лятна храна, подходящо е вегетарианското меню: постни гозби, зеленчукови супи и много плодове.
Пак поради изпотяването човек губи и много минерали. Ето защо след душ е добре тялото да се намаже с тоалетно мляко. А за да не се състарява кожата по-бързо от сухия въздух в помещенията, лицето се напръсква по няколко пъти дневно с минерална вода. Подходящи за лятото са хидратантните кремове, които дават живителна влага на кожата.

Изпратено на 6/13/2000 от Анонимен. Прочетено 4526 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел9/2/2013
Как да се гримира една тийнейджърка

8/19/2013
Тревожният косопад

7/12/2013
Митове за слънчевата защита

11/23/2012
Подпухнали очи – никога повече

11/12/2012
Как да избелим бързо зъбите си

1. Отслабване (154406)

2. 7 начина да се справите с космите (123516)

3. Тибетска рецепта на младостта (83249)

4. Пощадете косите си! (78966)

5. Няколко трика за добра форма (67254)

Тибетска рецепта на младостта

Няколко трика за добра форма

7 начина да се справите с космите

Отслабване

Нека и косата ви бъде красива