Календар, Традиции

Коледа

КОЛЕДА – 25 декември
След постните ястия на Бъдни вечер коледната трапеза трябва да бъде богата и разнообразна с месни ястия и деликатеси. Обичайно е за празничната вечер да се пече прасенце или да се приготви пуйка със зеле. На масата се сервират сърми, кървавица, бабек, пържен суджук, туршия, орехи, печена тиква, фъстъци, баклава. Трапезата се украсява с елхови клонки, а стопанинът на дома я прикадява за здраве и берекет през идващата година.
Изпратено на 12/13/1999 от megi at triada dot bgmegi at triada dot bg. Прочетено 2118 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/22/2013
Кръщене

7/11/2013
Илинден 20.07.2013

12/5/2012
Никулден

11/9/2012
Празници през месец Ноември

4/11/2012
Пожелания за Великден

1. Именни дни (66428)

2. Вашият имен ден (43581)

3. Как се празнуват Коледа и Нова година по света? (33605)

4. Направете красиви великденски яйца (31974)

5. Пригответе за Великден нещо бързо и вкусно (27142)

Правенето на сурвачка – цяла магия

Именни дни

Полезни съвети за дрехите

Защо булките тачат Спасовден

Как се празнуват Коледа и Нова година по света?