Мода

Черни очила- само от лицензирана оптика


С цветни очила менте възпалението на очите е сигурно

Пекне ли слънцето, на всеки ъгъл изникват сергии за пластмасови слънчеви очила. На някои дори има холограмни стикери за гаранция, че стъклата защитават от вредните ултравиолетови лъчи.
Слънчевите очила се носят и за да си в крак с модата. Има обаче и доста медицински мотиви, за да сложи човек тъмни очила. Те са задължителни в планината през зимата и на плажа през лятото, когато снегът или водата отразяват слънчевата светлина и усилват вредното влияние на UV- лъчите.
При хора с вродена широка зеница или травматично увредена зеница носенето на слънчеви очила също е задължително. Много важен е обаче изборът на слънчеви очила. Сергиите предлагат десетки модели, съобразени с последния писък на модата. Те могат да предизвикат сериозни проблеми, предупреждават лекарите.
Не се скъпете за цената, за да сте сигурни в очилата си. Най- добре е да се отиде в лицензирана оптика, където продавачите могат да дадат консултация какви точно да са стъклата. Оцветяването им обикновено е между 25% и 75%. Много тъмните стъкла обаче не са препоръчителни, ако няма медицинска нужда. Ако парите не са проблем, най- добре е купуването на слънчевите очила да стане от представителство на някоя голяма фирма- производител.
Пригответе над 100 лв. за висока степен на защита от ултравиолетовите лъчи. Степенуването тук също е 25- 75%, като най- скъпите очила стигат до 200- 300 долара. Те се смятат и за най- сигурни.
Ако по принцип носите очила с диоптър, не се харчете за слънчеви. Слагането на светосоларни стъкла на очилата ще ви излезе по- евтино. Голямо предимство е, че потъмняването се регулира само според силата на светлината. Освен това повечето добри оптики предлагат UV защита като стандарт при стъклата с диоптър.
Цветът няма значение. Дали очилата ще са розови, жълти или черни, зависи единствено от желанието на клиента. Не може да се каже категорично кой цвят предпазва очите. При цветните стъкла обаче рискът да се попадне на пластмасово менте се увеличава.
При купуване на слънчеви очила наложете два чифта един върху друг перпендикулярно. Ако през стъклата не прозира нищо, тогава избраният модел си заслужава.
Носенето на тъмни очила в дискотека или въобще при липса на ярка слънчева светлина също не е препоръчително. Тази широко разпространена сред младежите практика може да доведе до преумора на очите, главоболие и възпаление на очите (конюнктивит). Тези правила могат да ви предпазят от неприятности като хроничен конюнктивит, възпаление на мигления ръб на окото, силно главоболие.
Ако все пак сте се излъгали със слънчеви очила менте, спрете да ги носите при най- слабото главоболие. Иначе сълзенето, паренето и сърбежите в очите може да станат хронични.
Изпратено на 5/14/2002 от Анонимен. Прочетено 16757 пъти.
Изпратено на 1/28/2011 от Squash.

Вашият коментар...а впрочем най-доброто при филтърните очила се казва Drivewear това е модел стъкло. Просто си поръчвате такива на любимата си рамка и имате най-доброто за очите.

Изпратено на 1/28/2011 от Squash.

Вашият коментар...Сергийните така наречени очила или онези в магазините за 1лев, че и модели слънчеви, които се продават в магазин за часовници или дрехи, са един дол дренки. В оптиките нещата стоят иначе. Дали е най най оптиката или някоя на край света 2х2 метра, слънчевите очила са все със защита . Може и да са 30лв., но са очила със филтър това е факт ;)

Изпратено на 3/11/2010 от nana.

Вашият коментар...По-голяма глупост не бях чела. Оптик съм по професия, имам оптика и работя по специалността си вече 25 години.

Изпратено на 6/27/2008 от митака.

Вашият коментар...здравей Мария...прочетох за проблемът ти с тежките очила..и те разбирам напълно.искам да поясня че в лицензираната оптика намираш очила които отговарят на световните стандарти и които се продават едно към едно и в Канада. това че те боли главата от тежестта е наистина неприятно,но пък затова има достатъчно други модели...Дизайнерите са хората определящи тези фактори,след като специалистите по обработка на стъклата си свършат работата! относно китайските очила...то е като при дрехите.. не всеки може да си позволи хубава памучна риза и то маркова..Разликата е само една...че дрехата от изкуствена материя най-многд да доведе до обрив,а очила които не са правени по световен стандарт и контрол биха увредили зрението за цял живот!!!

Изпратено на 4/6/2007 от Vlad.
Обикновеното флоутно стъкло пропуска малко ултравиолетови лъчи - до 25-30%. Затова е трудно да хванете тен зад прозореца. Има по-скъпи стъкла, специално изработени да пропускат по-голям процент UV-лъчи, с цел подобряване хигиената в затворени помещения. Автомобилните също пропускат малко повече. Не съществува такъв проблем стъклото да защитава срещу UV-лъчи, тъкмо напротив - евтините стъкла защитават, проблемът е как да се произведе стъкло което да пропуска UV-лъчи. то е скъпото. Пластмасовите "стъкла" още по-малко пропускат UV-лъчите. При тях проблемът е в деформируемостта и изкривяването на образа, но такъв проблем има и при стъклените. Ако държите очилата ви да пропускат толкова UV-лъчи, че да си повредите зрението, може да си поръчате от специалното скъпо стъкло. Всичко друго са търговски трикове, за наивни клиенти.
Изпратено на 3/29/2007 от Мария.
Да си купиш очила от скъп и лъскав магазин не означава да си купиш качествени очила. Говоря от опит. Купих си очила на Max Mara от официалния представител Оптикласа. Те ми причиняват главоболие, не защото са с вредни стъкла, а защото са с прекалено тежка рамка. Като потребител никога не съм се сблъсквала с проблема "тежка рамка" и незнаех, че това води до главоболие. Предполагах че главоболието идва от притискането на рамките и затова неколкократно ходих да ги коригират. Защото при други очила това е помагало. Когато за втори път се наложи корекция на рамката служител от магазина обели металната част. Последно ги разтвориха до положение което не стискаха никаде, но силното главоболие не изчезна. Установих също, че освен главоболието се появява и нещо като натъртено място на носа от тежеста на рамките. Когато се обърнах към консултантите в магазина, ми обясниха, че немогат да приемат очила, които няма да продадат. Причината за обелената рамка е в тях, но не това ме кара да върна очилата, а факта че ми причинява СИЛНО главоболие. Не исках да ми върнат парите, а размяна с условие за евентуално доплащане, защото този модел беше в намаление. Ще си позволя едно уточнение- купих този модел, защото се харесах най-много с тях, а не защото е намален. Очаквам когато си купувам очила в скъп магазин, това да е гаранция че ще бъда доволна от покупката. Уви това се оказва химера ... поне в BG :) ... или може би е по точно да кажа ... поне в Оптикласа!!!
Изпратено на 10/31/2006 от tzviat.
мисля че наистина някои хора си пишат за спорта.Аз също съм оптикрно нито колегата нито статията по-горе съдържат някаква вярна и ценна информация.Първо поляризацията наистина се проверява така но съвсем не е екстра-това е защита срещу отразена светлина.Второ оставете хората да направят своя избор за качество-неможе всички да разбират колко е важно здравето!и както обичам да казвам по повод очилата по сергиите -"китайско менте няма"!!!!!!!!!
Изпратено на 7/4/2004 от Светли.
немога да разбера що за хора като вас си мислите че ще промените света с тея гхлупости кадето пишете а? колко пари си взела за тая статия ми пиши моля ти се че на сергите са скапани очилата аман такива зевзеци кат васза нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/16/2013
Пикси прическите на звездите

7/10/2013
Мода за бременни 2013

11/9/2012
Модни тенденции Есен-Зима 2012/2013: "П" като палто

5/29/2012
Корсетите са отново на мода

12/23/2011
Модни тенденции Есен-Зима 2011/2012

1. Да опънем жартиера! (52186)

2. Мъжката вратовръзка (40458)

3. Дрехата прави човека (29568)

4. Спомени за булки (28904)

5. Защо парфюмът ми изветрява толкова бързо? (28352)

Мъжката вратовръзка

Черни очила- само от лицензирана оптика

КЪСИТЕ КРАЧОЛИ ОТ 60- ТЕ: ПАК ХИТ

Няколко класически съвета за обличане на дамите

История на модата