Мода

Цветовете : как да ги използваме, кои да избягваме?!Езикът на цветовете е много точен и ясен, изборът на определен цвят в облеклото казва много за настроението и характера ви. Повече, отколкото можете да си представите. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да разбирате посланията на цветовете към вашия събеседник

Синьо
Да: Син тайор, за да внушавате авторитет и да демонстрирате, че държите нещата под контрол. По-тъмните тоналности са много подходящи за поява по телевизия, за делова среща или за представяне пред бъдеща свекърва или тъща.
Не: Когато е комбинирано с бяло, изглежда доста банално, дори при най-добро желание да създавате впечатление на антиконформист, творческа личност или да демонстрирате непринудено успеха си в живота.

Жълто
Да: Жълтото сако ще ви накара да изпъквате сред тълпата. Най-добрия вариант е да го облечете в мрачен ден, така настроението ви ще се повиши, или пък го носете, ако работите с деца:жълтото е техния любим цвят.
Не: Когато сте на съвещание, събрание. Ако нямате какво да кажете, с него само ще направите несъответващо на положението ви впечатление. Ако сте облечени в ексцентричен цвят, какъвто е жълтият, всички ще очакват намесата ви в обсъжданията. Избягвайте го и когато желаете да говорите за важни неща. Никой не би взел думите ви насериозно!

Червено
Да: Носете го, за да ви запомнят и забележат. Ако сте уморени, червеното ще ви донесе прилив на енергия.Идеалният цвят за съблазняване и подчертаване на сексапила пред другия пол. Но не прекалявайте. Червената жилетка под тайор в сив или неутрален цвят изразява авторитентност, без да изглеждате агресивни или заплашителни.
Не: Не навличайте червено сако, когато говорите пред аудитория или имате делови разговор : ще въздействате прекалено агресивно. Не носете червено и при стрес. Така неспокойствието ви се увеличава. Избягвайте го и при запознанство с вероятни бъдещи роднини – свекър и свекърва (тъст и тъща): ще предизвикате у тях страх и несигурност.

Зелено
Да: Тъмните тоналности са най-добрата алтернатива за работното място, ако желаете да подчертаете вашия дух и стремеж да се изявите в екип.
Не: Зеленият костюм е неприемлив, ако се занимавате с политика, защото внушава силно консервативни идеи. Няма да спечелите, облечени в зелено, ако искате да съберете пари. Проучванията показват, че в подобни случаи хората не се доверяват на събеседници в зелени дрехи. Оше по-малко пък им дават парите си.

Виолетовото
Да: Подходящ цвят за работа, когато не искате да останете незабелязани и желаете да утвърдите индивидуалността си, когато предлагате ново разрешение на стар проблем. Виолетово и за вечерта. То е чудесен заместител на черния цвят, с него изглеждате съблазнителни.
Не: Ако не искате да ви забелязват и присъствието ви не трябва да се натрапва, а да внушава спокойствие и резервираност. Не го носете и когато се движите в шоусреди, защото този цвят в случая не носи късмет и успех.

Бяло
Да: Когато желаете да внесете в общуването си елементи на особено старание, точност и хигиена на отношенията. Много е шик за блондинки, комбиниран с пясъчни и гълъбови цветове.
Не: Неподходящ цвят за вечерта, но ако се налага, дрехата трябва да е прецизна и с изтънчена изчистена линия. Да го избягват и хората с лунички, по-добър за тях е нюансът на слоновата кост.

Черно
Да: За особено важни вечери. Черното е елегантно, обогатява дрехата. Това е “униформеният” цвят на младите и манекените, за да поддържат определена дистанция от останалите. Забелязали ли сте – не се обръщаме често към хора, облечени в черно. Спонтанната реакция е по-скоро да се отдалечаваме от тях.
Не: Когато работите с възрастни и деца. Ако се появявате на публично място, например в телевизията, облечени в черно, изберете за целта деколтирана дреха – черния цвят на екрана “утежнява” образа.
Изпратено на 8/25/2000 от Димитрина Илиева. Прочетено 3405 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/16/2013
Пикси прическите на звездите

7/10/2013
Мода за бременни 2013

11/9/2012
Модни тенденции Есен-Зима 2012/2013: "П" като палто

5/29/2012
Корсетите са отново на мода

12/23/2011
Модни тенденции Есен-Зима 2011/2012

1. Да опънем жартиера! (51168)

2. Мъжката вратовръзка (39306)

3. Дрехата прави човека (28688)

4. Спомени за булки (28097)

5. Защо парфюмът ми изветрява толкова бързо? (27465)

Мъжката вратовръзка

Черни очила- само от лицензирана оптика

КЪСИТЕ КРАЧОЛИ ОТ 60- ТЕ: ПАК ХИТ

Няколко класически съвета за обличане на дамите

История на модата