Бабини Деветини

Момче или момиче? Факти и измислици

Независимо дали вярвате или не в подобни неща, докато сте бременна ще чуете най-различни хипотези за това как да разберете сама пола на своето дете. Научно погледнато обаче, единственият начин да разберете дали чакате момче или момиче е ултразвуковият преглед около 20-тата седмица от забременяването или чрез амниоцентеза (понякога се налага нейното извършване).
Разбира се винаги остава варианта да изчакате да се роди бебето ви и тогава да разберете неговия пол, но обичайно младите майки не са толкова търпеливи. Ако искате да се позабавлявате, по-долу можете да прочетете няколко от най-разпространените вярвания и методи за определяне пола на бебето.

Високо в корема, ниско в крема
Разположението на бебето в корема е един от начините за определяне на неговия пол. Основното схващане е, че ако бебето е ниско в корема ви, то ще си имате момченце, а ако е високо в корема ви, ще си имате момиченце. Науката разбира се е категорично против подобни схващания и се противопоставя с твърдението, че начинът, по който се носи бебето се определя от мускулния и маточния тонус, както и от позицията на бебето. Но кой може да каже дали пък момчетата не предпочитат да се настаняват в ниската част на корема на мама, докато момичетата предпочитат да гледат от върха?!

Сърдечният ритъм на бебето
Отскоро е разпространено мнението, а то има поддръжници дори в медицинските среди, че сърдечният ритъм на момчето и момичето в зародиш са различни. Ако носите момиче, сърдечният ритъм на бебето ще е над 140 удара в минута. При бебето момче той съответно е под 140 удара в минута. Но науката отново не е съгласна с подобни твърдения. Според нея до момента на раждането сърдечният ритъм на бебето не определя пола му. Едва след раждането сърдечният ритъм на момичето значително се повишава в сравнение с този на момчето.

Жадувате за нещо...сладко?
Много жени вярват, че по-силно изразените им в определена посока хранителни вкусове, подсказват пола на бебето. Ако не можете да се наситите на шоколад, вероятно носите момиче. А ако ви се струва апетитно да изпиете фреш от лимон, то се подгответе за момче.

Напълняване
За щастие не става въпрос за вашето тегло. Вярването е, че ако съпругът ви покачи теглото си по време на бременността ви, то ще имате момиченце. Ако не качи и грам, то ще имате момче.

Кръгло и пълно лице?
Според някои формата и пълнотата на лицето ви по време на бременността издават пола на вашето бебе. Всяка жена напълнява различно през бременността, различни са промените и върху кожата й. Ако ви кажат, че щом лицето ви е закръглено и розовичко ще имате момиче, може и да вярвате, но знайте, че вероятността за обратното е също толкова голяма.

Домашни тестове
Преобличайки се или излизайки от банята, погледнете гърдите си в огледалото. Ако дясната ви гърда е по-голяма, ще си имате момче.

Източни: predainatatak.bg

Изпратено на 12/29/2011 от Анонимен. Прочетено 3284 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел7/11/2013
Червен конец на китката се препоръчва от Кабала

11/26/2012
Суеверия

11/12/2012
Хвърляй пъпа, да не го клъвне патката

3/28/2012
Елизабет Батори – Кървавата контеса

2/14/2012
Как да хармонизираме кухнята си

1. Алхимия на Вашата съдба (95021)

2. Любов по поръчка, сънища за сбъдване (62705)

3. Първият залък на Бъдни вечер е за Богородица (59361)

4. Какво казва цветът на очите ви? (54601)

5. Рецепти за щастие (42916)

Алхимия на Вашата съдба

Родените в събота

Суеверия

Какво казва цветът на очите ви?

Първият залък на Бъдни вечер е за Богородица