Бабини Деветини

ПРЕХОДНИ ЗОНИПреходните зони са понятие, въведено за първи път в средата на 60-те години от Джон Кил, нюйоркски журналист и самобитен изследовател. Преходната зона е специфичен регион, където паранормалните явления се струпват много по-често, отколкото допуска случайността. Съществуването на такива региони може да се проследи назад в историята. Ако има легенди, свързани с вълшебства, дракони, чудовища, демонични или и странни светлини, те подсказват, че си струва мястото да се изучава по-задълбочено, за да се търсят определени видове данни. Названията на местностите в преходните зони, намекват за свърхестествения им характер. Американският изследовател Лорън Колмън ги нарича дяволски имена и наистина такава връзка нерядко съществува. Понякога обаче те са по-завоалирани, благодарение на някои думи от местните наречия. Например Богарт Хоул Клоу -„богарт" е старинна дума за призрак.
Типична преходна зона се намира в северен Чешир, Англия. Тя се разпростира около едно голо скалисто място, което се нарича Хелсби Хил. Точният фокус е вероятно на юг от Уорингтьн и Рънкори близо до Деърсбъри и Престън Брук. На пръв поглед това е спокойно, тихо място с хълмисти поля край р. Уивър и устието на р. Мърси. Но в продължение на векове то изобилства от странни явления.
Бермудският триъгълник е най-известният пример за преходна зона. Той обаче е повече легенда, отколкото реалност.
Истина е, че значителен брой кораби и самолети изчезват, докато прекосяват ог ромната площ в Атлантическия океан между брега на Флорида и Азорските острови. Но това е една от най-натоварените зони в света и нещата трябва да се разглеждат в съотношение - изчезват повече кораби, защото там минават повече кораби.
Така нареченият триъгълник не е същински триъгълник. Изследователите му приписват огромно многообразие от геометрични форми, покривайки различни области от морето. Някои от тях са толкова големи, че е напълно логично там да се наблюдават редица загадъчни изчезвания

Изпратено на 11/20/2000 от Анонимен. Прочетено 5997 пъти.
Изпратено на 1/16/2007 от pavlina.
predi godini imashe edno spisanie"kosmos",beshe mi lubimo chetivo,slediah istoriata na Bermudskia triagalnik s interes,da naistina mnogo korabi sa ischesnali tam,ekipagite na pochti vsichki sa isvestiavali sa neshto mnogo strashno i stranno,sled koeto signalite se sagubvat,tova e dokasatelstvo,che tam stava neshto stranno.Ischesvali sa ne samo korabi,no i mnogo samoleti,strannoto e ,che vsichkite podavat posledna informacia sa pochti edno i sashto neshto.
Изпратено на 6/2/2006 от няма значение.
според мен това си е пална истина Бермудски триъгълник съществува и си е реален!!!.... и там наистина става нещо странно и необеснимо но какво точно еее това никои за сега неможе да каже :( но наистина е интересно за изследване ако някои се задалбочи достаза нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел7/11/2013
Червен конец на китката се препоръчва от Кабала

11/26/2012
Суеверия

11/12/2012
Хвърляй пъпа, да не го клъвне патката

3/28/2012
Елизабет Батори – Кървавата контеса

2/14/2012
Как да хармонизираме кухнята си

1. Алхимия на Вашата съдба (95123)

2. Любов по поръчка, сънища за сбъдване (62820)

3. Първият залък на Бъдни вечер е за Богородица (59590)

4. Какво казва цветът на очите ви? (54695)

5. Рецепти за щастие (42997)

Алхимия на Вашата съдба

Родените в събота

Суеверия

Какво казва цветът на очите ви?

Първият залък на Бъдни вечер е за Богородица