Зодиак

Любимци на планетата Меркурий са писатели и травестити

Планетата, която управлява зодиакалния знак на близнаците и на Девите е Меркурий. Тя не се отдалечава от слънцето повече от 28 градуса и обикновено рядко се вижда с просто око. Името и е дадено в чест на римския бог Меркурий (в старогръцката митология – Хермес). В древността той се е смятал за вестител на боговете. По аналогия и планетата покровителства всички области, осигуряващи общуването – на първо място речта и писмеността. Затова традиционно се смята, че в хороскопите на повечето преводачи, поети, писатели, журналисти Меркурий има доминираща роля, особено когато е в добро съчетание с луната, даряваща творческо въображение.
Интересно е наблюдението на някои съвременни астролози, според които писателите от Средновековието и Ренесанса са меркуриански типове – най-често Близнаци. Повечето от хората на перото от нашия век пък са най-често Водолеи, подвластни на планетата Уран. Типични представители на пишещите братя, зодия Близнаци са Конан Дойл, Пушкин, Флеминг, Уолт Уитман, Федерико Гарсия Лорка. Български поети и писатели от тази Близнаци са Николай Лилиев, Никола Ракитин, Георги Стаматов.
В медицинската астрология Меркурий отговаря за нервната система и нейните заболявания, както и за всички отклонения, свързани с речта и говора. Според статистика на американски астролози в звездната карта на голяма част от заекващите хора, Меркурий се намира в слабо положение и е наблагоприятно съчетан с планетата Марс.
Астрологията дели звездите на мъжки и женски. Меркурий обаче е извън тази класация – той се пригажда към онази планета, която най-силно му въздейства. Затова в миналото се е смятало, че хермафродитите в хороскопите си имат лошо поставен Меркурий. С неговото влияние съвременните окултисти обясняват появата на травеститите, както и на транссексуалността. Преди години много бе популярна теорията според, която писателите мъже имат хромозоми отговарящи на женските, и обратно, хромозомите на писателките са по-близо до мъжките т.е. тук отново се долавя влиянието на Меркурий. Според тази теория излиза, че писателите са нещо като травестити, но в духовно отношение.
Изпратено на 11/4/2005 от от пресатаписател Близнак. Прочетено 11440 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/16/2013
Парфюм според зодията Ви - Дева

7/15/2013
Парфюм според зодията Ви - Лъв

7/12/2013
Парфюм според зодията Ви - Рак

11/23/2012
Годишен хороскоп СТРЕЛЕЦ 2013

11/9/2012
Скорпионът и другите зодии

1. Любовен Зодиак (125158)

2. Вашият зодиакален партньор (102227)

3. Целувката издава зодиакалния знак (97540)

4. Зодии и професионална реализация (67490)

5. СТИХОТВОРЕН ХОРОСКОП (55087)

Хороскоп на недостатъците - Стрелец

Сексуалният живот на жената Риби

Хороскоп на недостатъците - Риби

Хороскоп на недостатъците - Козирог

Хороскоп на недостатъците - Скорпион