Телецът обича да си угажда
През периода 21 април – 21 май Слънцето преминава през зодиакалния знак за Телец и бележи всички родени през този период с присъщите за зодията особености. По традиция се счита, че Телците са облагодетелствани от провидението – те рядко изпадат в пълна бедност, умеят от нищо да спечелят пари и харчат разумно. От тях стават добри счетоводители, финансисти, банкери.
Фактите, разбира се, не са еднопосочни – съществуват безброй варианти, които обикновено се обясняват с асцендента на съответния човек. Телец с асцендент Овен, трудно може да натрупа пари. Той се стреми към големи и бързи печалби, които не може да осъществи, защото е лишен от търпение и методичност в действията си. В стремежа си към материална стабилност, подобни хора може да посегнат и на чуждото, но това винаги се разкрива. Телците с асцендент Близнаци, не знаят какво печелят, а още по-малко – какво харчат. Но и те рядко стигат до финансов фалит, защото умеят да намират недостигащите им средства. Въпреки всички, хора с подобни зодиакални дадености не бива да стават материално отговорни лица. От Телците с асцендент Козирог излизат истински скъперници, за които пестеливостта може да се превърне с мания. Може би най-симпатичен е Телецът с асцендент Стрелец. Той умее да печели и харчи, за да задоволи духовните си потребности и страстта си към пътувания.
По принцип Телците обичат да си угаждат с вкусно приготвена храна, умеят сами да я приготвят, но нямат нищо против изисканите ресторанти. Те си падат по купони и са сред първите, които посягат кум ястията и напитките. Обожават марковите напитки, особено когато друг им ги предлага. И понеже като зодия Телците са суетни, обичат да се снимат на богати софри. Разбира се, самите те често канят гости и организират угощения, но винаги правят сметка на парите си, а гостите им са хора, от които мо0гат да имат някаква полза.
Голямо наказания за Телеца е заплахата от глад. За това нашите родни Телци са сред най-запалените майстори на зимнина – през есенните месеци подготвят консервирано месо, сладка, компоти, замръзяват плодове. Приготвената зимнина често остава до пролетта на следващата година, но те не я изхвърлят. Пазят я за черни дни.