Комбинирайте правилно сирене и вино …
Сирене и вино – каква класика за световните стандарти на любителите на хапването. Макар да са “световни” тези стандарти са далеч от българските навици и традиции в храненето.
Тази информация ще е полезна за всеки, който държи на стил при сервирането и посрещането на приятели в дома си:
Пармезан - Совиньон Блан
Гауда – Мерло
Синьо сирене – Каберне Совиньон
Бри – пенливи вина, Каберне
Чедар – Мерло
Моцарела – Шардоне, Совинион Блан
Изпратено на 10/28/2003 от Анонимен. Прочетено 3710 пъти.
Изпратено на от .
Avex Wines Shop! Винo от Франция,Италия,Испания!
http://www.avex-wines.com/
Изпратено на от .
Рядко си позволявам коментари, но когато срещна такъв "сериозен" материал ми е трудно да се въздържа. Пармезан и совиньон блан????? Синьо сирене и каберне совиньон?????????? Къде прочетохте тези комбинации, уважаеми дами и господа? Всички учебници за прфесионална дегустация, по които имам удоволствието да уча от години, казват изрично, че силата и интензивността на синьото сирене могат да бъдат понесени единствено от десертни вина и портвайн.
Пармезанът може донякъде да се понесе с каберне совиньон, но какво ще прави с един силно ароматен и плодов совиньон блан? Силно ви препоръчвам да проверявате истинността на твърденията, които публикувате в област, в която повечето българи не разполагат с обширни знания и лесно могат да бъдат подведени.
С уважение
Яна Петкова
издател на www.Vinoto.com