Майсторийки

Как да отворим шампанско с кухненски нож?


Шампанското трябва да е охладено. Иначе рискувате да олее цялата къща. Ножът, който се използва трябва да е дебел, за да не се огъне в гърлото на бутилката. След като сте се снабдили с всичко необходимо, следва:
1. Намирате шева на бутилката. (Това е ръба по дължина, където е лепена бутилката)
2. Махате внимателно станиола и мрежичката.
3. Държите бутилката под наклон около 45 градуса, ръката е близо до дъното.
4. Разполагате дебелата част на ножа върху шева.
5. Натискате силно, докато не се чуе скърцане.
6. Натискайки, започвате да триете ножа в ръба нагоре-надолу.
7. Плъзгате рязко ножа нагоре и го стоварвате върху ръба на бутилката. Тапата ще излети със страшен гръм, а всички ще ви се възхищават.
Подготовка: Преди да започнете процедурата, разклатете шампанското няколко пъти, но разбира се без да прекалявате.
Изпратено на 11/13/2002 от Анонимен. Прочетено 5711 пъти.
Изпратено на 11/16/2002 от Келнер.
Който го е писал това не е отварял шампанско през живота си



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/22/2013
Оригинални табли за легло

7/11/2013
Направи си сам – полилей за 3 лева

11/15/2012
Основната техника ДЕКУПАЖ

11/12/2012
Лесни "направи си сам" идеи за коледна украса

7/23/2012
Как да си направим гривна от кабел

1. Как да почистим петна от...... (111746)

2. Ако счупите термометър (46185)

3. КАК СЕ ПРЕБОРИХ С КОНДЕНЗА И МУХЪЛА (37256)

4. ЗАЩИТА ОТ КОНДЕНЗ И МУХЪЛ – СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ... (31413)

5. Ароматна подложка (26049)

Как да почистим петна от......

Почистване на различни предмети

Ако счупите термометър

Основната техника ДЕКУПАЖ

КАК СЕ ПРЕБОРИХ С КОНДЕНЗА И МУХЪЛА