Майсторийки

Ред в детската стая

Не ви ли се струва понякога, че планините от плюшени играчки, кукли и книги в дома ви растат по – бързо от децата ви? Ето няколко интересни идеи, как да сложите нещата под контрол.

Дом за плюшените любимци.  
Децата обичат да са заобиколени от техните верни приятели и затова ги държат под око и под ръка. Направете от ватирана материя "стилаж с джобове". Можете да използвате и готови текстилни джобове за обувки. Подредете играчките така, че главите и лапичките им да останат извън джоба. Така ще увеличите живота им за радост на вашето дете и ще създадете неповторима атмосфера в детската стая.

“Кофа” за играчки.
Пластмасовите кошове на колелца събират голямо количество дребни играчки и лесно се преместват, за да направят място за игра. Ако са по – малки, можете, с помощта на вашето дете да лепнете върху всеки от тях надпис “моливи”, “пъзели” и т.н.

Ред за книгите.
Ако библиотеката е проектирана, за да бъде практична и удобна за ползване от децата ви (например да се накланя с издърпване), все по – малко вероятно ще бъде да захвърлят поредната книга на земята.

Почистване.
Децата обичат да имитират родителите си, дори и когато става въпрос за почистване и подреждане. Можете да ги окуражите да поддържат стаята си чиста, като им отделите отделни приспособления за чистене – четка, малки гумени ръкавици, гъба, бутилка със спрей, парцал за прах.

Непременно трябва да поощрявате вашите деца в творческите им занимания. Хладилникът е добро място да покажете рисунките на вашите малчугани. Можете обаче да им направите истинска мини галерия в антрето. Изберете опростени по форма и не скъпи рамки с различна големина, както и известно количество цветна хартия. Можете да направите атрактивна рамка и от две парчета плексиглас, съединени с големи кламери. Нейното съдържание лесно може да се сменя.

Запазете творенията на вашите деца за времето, когато те пораснат и създадат собствени семейства. Можете да съхранявате рисунките и апликациите в картонени кутии с капак, или пък периодично да снимате детето с поредното творение, като така създадете един прекрасен спомен. Пазете рисунките от светлина и влага.

Източник:zatebb.com

Изпратено на 10/11/2010 от Анонимен. Прочетено 2936 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/22/2013
Оригинални табли за легло

7/11/2013
Направи си сам – полилей за 3 лева

11/15/2012
Основната техника ДЕКУПАЖ

11/12/2012
Лесни "направи си сам" идеи за коледна украса

7/23/2012
Как да си направим гривна от кабел

1. Как да почистим петна от...... (106951)

2. Ако счупите термометър (44271)

3. КАК СЕ ПРЕБОРИХ С КОНДЕНЗА И МУХЪЛА (35873)

4. ЗАЩИТА ОТ КОНДЕНЗ И МУХЪЛ – СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ... (30211)

5. Ароматна подложка (24932)

Как да почистим петна от......

Почистване на различни предмети

Ако счупите термометър

Основната техника ДЕКУПАЖ

КАК СЕ ПРЕБОРИХ С КОНДЕНЗА И МУХЪЛА