Майсторийки

7 идеи за есенна декорация, вдъхновени от природата

7 идеи за есенна декорация, вдъхновени от природата

Сменящите се цветове и листопадът ознаменуваха идването на есента, но Вие не трябва да позволявате на студеното време да Ви лиши от удоволствията, които предлага сезонът. Внесете есенната палитра и разноцветно настроение в дома си с тези идеи, вдъхновени направо от променящата се природа.

1. Украса за стълбите

Внесете усещане за благодат и плодородие в дома си с помощта на няколко „букета” от орнаментна суха трева и/ли житни класове. Направата им е лесна – съберете китка стебла от един или от няколко вида и ги завържете здраво с гумена лента (ластик). Накрая завържете всеки сноп към вертикалните греди на стълбището, през един или през повече, с помощта на въже от рафия (за да прикриете ластика).

 

2. Бърз есенен аксесоар

Този лесен, но ефектен аксесоар можете да направите само с помощта на няколко неголеми тикви или кратуни. Поставете ги в продълговата декоративна керамична чиния или пък в красива кошничка, заедно с няколко разноцветни есенни листа, червени плодове или пък сухи цветя.

 

 

3. Есенна украса за масата

Внесете в дома си есенни асоциации с помощта на разнообразни щампи (Вижте как да си направите само щампа тук). Така например можете да използвате щампи на листа, шишарки, тивки или друг избран от Вас образ – щампите (те се правят с помощта на боя за тъкани) могат да бъдат разположени в редица или хаотично, те могат да са от един вид или смесени. Ако украсите по този начин широка лента плат, която да поставите върху масата, ще получите ефектна украса за сезона.

4. Есенни щампи за декоративните възглавници

Най-лесният и удобен начин за декорация на декоративните възглавнички е да ги поставите в калъф с декорация – така ще можете да махнете калъфа във всеки един момент, за да го почистите или смените с друг. Можете да си направите калъфи за всеки един сезон, като всеки от тях щамповате по различен начин (вижте в предишния съвет как можете да си направите сами щампа). Есенният калъф може да съдържа щамповани жълъди, листа, шишарки или друг избран от Вас образ, който Ви кара да заобичате есента заедно с нейния чар и недостатъци.

 

 

5. Жълъдов разделител за книги

Този интересен разделител за книги можете да си направите сами с помощта на сатенена лента в избран от Вас цвят и 2 жълъда (или малки шишарки). Използвайте подходяща игла и здрав конец в съответстващ цвят, за да нагънете и зашиете всеки от двата края на лентата, така че да можете да прихванете към тях жълъдите. Самите жълъди прикрепете към двата края с помощта на лепило или течен силикон. Накрая увийте около залепеното място конец, за да прикриете свръзката.

 


6. Кръг на изобилието


Есента е сезонът на плодовете и изобилието, затова отпразнувайте нейната щедрост с този красив венец от житни класове. Когато венецът е готов, добавете между стеблата няколко красиво обагрени есенни листа – няколко в групичка и няколко разпръснати несиметрично. Когато листата изсъхнат можете да ги замените с нови.

 7. Украса за маса от тиква и рози

Създайте удивителна украса за масата, символ на изобилието на есента. За целта изберете красиво оформена не много голяма тиква, която да се превърне в своеобразна „ваза” за украсата. Добавете няколко разцъфнали рози в прасковено, стръкчета от растението петльов гребен, клонки евкалипт (или друго зелено листно растение) и различни сезонни растения – свежи или сухи. Самият аксесоар е лесен за направа –срежете най-горната част на тиквата и с помощта на лъжица извадете семките и издълбайте вътрешността й.
Намерете подходящ метален съд или контейнер, в който да поставите растенията – например такъв от консерва (ръбовете на съда трябва да не са остри). Отворът на тиквата трябва да е малко по-голям от диаметъра на съда. Вкарайте металния съд във вътрешността на тиквата и го напълнете с вода на ? от обема. Накрая срежете до необходимата големина клонките и стръковете и аранжирайте украсата.


Източник: www.bhg.com

Изпратено на 9/17/2011 от Анонимен. Прочетено 6081 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/22/2013
Оригинални табли за легло

7/11/2013
Направи си сам – полилей за 3 лева

11/15/2012
Основната техника ДЕКУПАЖ

11/12/2012
Лесни "направи си сам" идеи за коледна украса

7/23/2012
Как да си направим гривна от кабел

1. Как да почистим петна от...... (106951)

2. Ако счупите термометър (44271)

3. КАК СЕ ПРЕБОРИХ С КОНДЕНЗА И МУХЪЛА (35873)

4. ЗАЩИТА ОТ КОНДЕНЗ И МУХЪЛ – СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ... (30211)

5. Ароматна подложка (24932)

Как да почистим петна от......

Почистване на различни предмети

Ако счупите термометър

Основната техника ДЕКУПАЖ

КАК СЕ ПРЕБОРИХ С КОНДЕНЗА И МУХЪЛА