Майсторийки

Три свежи идеи за Коледния пир

Как да подредим празничната маса
Класическата маса за Коледа е в червено, златно и зелено. Елхови клонки и червено вино допълват колорита на трапезата.
Керамични съдове, черен хляб и панери припомнят духа на първата Бъдни вечер.
Коледа е прекрасен повод да промените омръзналата на всички столова. С малко средства и повече фантазия трапезарията може да стане различна. Подходящо меню ще допълни колорита на масата.
Духът на старите времена може да бъде пресъздаден на Бъдни вечер. На трапезата се редят керамични чинии и чаши, ленени салфетки. Ако имате стара дървена маса, по добре не я застилайте. Сложете жълти свещи, панери и черен хляб. Подредбата напомня за суровия живот по юдейските земи. Седем кръгли съда трябва да има на масата. Те се пълнят с ябълки, орехи, ошав. Сервират се още варива – боб, ориз, жито. Постни сарми и пълнени чушки са естественото продължение на този стар стил.
Червено, зелено и златно са класическите цветове на Коледа. Масата се постила с червена покривка. Може и да е на златисти фигури. Червени свещи допълват обстановката. Златисти свещници и салфетки в жълто внасят жизнерадост. Зеленото ще намерите най-лесно: просто вземете елхови клонки. Можете да ги закачите по ъглите на покривката, по завесите или да ги аранжирате във ваза.
Менюто също участва в съчетанието червено-златно- зелено. Салата “Цезар” е подходящо предястие. Освен, че е пикантна, тя внася нужната зелена краска. Червеното вино в случая е задължително. Препечени свинско или пуйка прибавят златистото на масата.
Дантела прави трапезарията пищна на празника. Вече и у нас се предлагат чудесни покривки с коледни сюжети. Белите мрежести тъкани са декорирани с камбанки, клонки и коледни звезди. Дантеления разкош се допълва от стъкло. Прозрачни свещници, чинии и чаши превръщат масата в приказка. Бяло вино, бели меса в светъл сос и ванилова торта са меню в тон със светлите цветове.
Изпратено на 12/17/1999 от megi at triada dot bgmegi at triada dot bg. Прочетено 10040 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2018 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/22/2013
Оригинални табли за легло

7/11/2013
Направи си сам – полилей за 3 лева

11/15/2012
Основната техника ДЕКУПАЖ

11/12/2012
Лесни "направи си сам" идеи за коледна украса

7/23/2012
Как да си направим гривна от кабел

1. Как да почистим петна от...... (101117)

2. Ако счупите термометър (42483)

3. КАК СЕ ПРЕБОРИХ С КОНДЕНЗА И МУХЪЛА (34780)

4. ЗАЩИТА ОТ КОНДЕНЗ И МУХЪЛ – СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ... (29372)

5. Ароматна подложка (24379)

Почистване на различни предмети

Как да почистим петна от......

Ако счупите термометър

Основната техника ДЕКУПАЖ

КАК СЕ ПРЕБОРИХ С КОНДЕНЗА И МУХЪЛА