Майсторийки

Как да съхраняваме консервите

За правилното съхраняване на консервите у дома е добре да сме запознати с някои основни правила за това. Дали да се излива водата от тях, зависи от вида на консервата, ако в металната кутия има боб, грах, моркови, обикновено водата се изхвърля. Но ако ястието е готово за консумация само го подгрявате в собствения му сос. При отварянето на всяка консерва се чува характерен звук, ако той липсва, консервата със сигурност е развалена. А това се получава при неправилното й затваряне. При консервираните храни липсват витамини, тъй като термичната обработка, на която се подлагат, разрушава голяма част от тях. Но ако са затворени много бързо, веднага след набирането на продукта, това компенсира тази загуба. Така например консервиран зелен боб съдържа повече витамини, от колкото набран пресен и престоял няколко дни.
Изпратено на 3/18/1999 от Миглена Ивановаmegi at triada dot bg. Прочетено 2569 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2025 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/22/2013
Оригинални табли за легло

7/11/2013
Направи си сам – полилей за 3 лева

11/15/2012
Основната техника ДЕКУПАЖ

11/12/2012
Лесни "направи си сам" идеи за коледна украса

7/23/2012
Как да си направим гривна от кабел

1. Как да почистим петна от...... (112442)

2. Ако счупите термометър (46671)

3. КАК СЕ ПРЕБОРИХ С КОНДЕНЗА И МУХЪЛА (37693)

4. ЗАЩИТА ОТ КОНДЕНЗ И МУХЪЛ – СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ... (31839)

5. Ароматна подложка (26421)

Как да почистим петна от......

Почистване на различни предмети

Ако счупите термометър

Основната техника ДЕКУПАЖ

КАК СЕ ПРЕБОРИХ С КОНДЕНЗА И МУХЪЛА