Бабини Деветини

Магии помагат да се задържи любимиятВ отношенията между мъжа и жената неизбежно в един момент изчезват романтиката, толерантността, въобще магията на любовта. В далечното минало е съществувала цяла наука “любовна магия”. Всъщност всяка жена интуитивно знае, че притежава тайнствени способности, с които да привлече и задържи до себе си любимия мъж.
До нас са стигнали какви ли не обреди. Някои от тях са добре познати. Твърде често във филмите виждаме една и съща сцена: жена и мъж се разхождат в гората, изведнъж тя започва да бяга от него, той я догонва и притиска в обятията си.
Тази красива, но станала вече банална сцена, е отражение на разпространен при много народи магичен обред. Някога мъжът и жената излизали в лятна нощ при пълнолуние, намирали в уединено място голямо дърво – най-добре дъб – и го заобикаляли 7 пъти тичешком. Това бил своеобразен любовен танц. Жената не тичала бързо и същевременно привличала към себе си мъжа. При седмия кръг му позволявала да я настигне и обладае. След това любовниците откъсвали два листа от дървото, под което са се любили, и ги зашивали в торбички, за да ги носят като талисмани. Смятало се, че така се запазва по-дълго любовта.
Магии се използвали за събуждане на интимни чувства, съхраняване любовта на избраника, увеличаване на половата сила, зачеване на деца и даже за предпазване от нежелана бременност. Но все пак в магията, дори и любовната, се крие нещо нередно – вмешателството в съдбата на даден човек против неговата воля е зло, черна магия, и съвсем не е безопасно нито за извършителя, нито за потърпевшия.
Разбира се съществуват и безобидни поверия. Например зелената магия се основава на вярата в тайнствените свойства на цветята. Ако имате сини или розови растения в градината или в дома си, те ще привлекат към вас влиянието на богинята на любовта и ще ви донесат любов и щастие. За успех в сърдечните работи способстват незабравката и червената роза. Ето защо на жената, която силно харесват, мъжете винаги подаряват червени рози.

Изпратено на 21.3.2001 г. от Анонимен. Прочетено 16051 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2017 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел11.7.2013 г.
Червен конец на китката се препоръчва от Кабала

26.11.2012 г.
Суеверия

12.11.2012 г.
Хвърляй пъпа, да не го клъвне патката

28.3.2012 г.
Елизабет Батори – Кървавата контеса

14.2.2012 г.
Как да хармонизираме кухнята си

1. Алхимия на Вашата съдба (93239)

2. Любов по поръчка, сънища за сбъдване (61117)

3. Първият залък на Бъдни вечер е за Богородица (53704)

4. Какво казва цветът на очите ви? (53214)

5. Рецепти за щастие (41772)

Родените в събота

Суеверия

Какво казва цветът на очите ви?

Първият залък на Бъдни вечер е за Богородица

Суеверия