Изкуство

Как да купим картина

Има много причини хората да купуват изящно изкуство. Някой търсят нещо, което да съчетаят с обстановката в стаята, други разглеждат това като финансова инвестиция, а някои хора просто се влюбват в произведение на изкуството и искат да живеят с него. 

Инструкции: 
Ако купувате картината за декор, вземете нещо, което наистина харесвате и вероятно ще харесвате дори след 10 години, когато може да промените обстановката и цветовете на стаята си. Ако искате да купите нещо, просто за да придадете специфичен стил или цвят на стаята, помислете за нещо напечатано или за по-малко скъпо произведение на изкуството. По-добър начин е да се намери произведение на изкуството, което обичате и да проектирате помещението спрямо него. Тогава ще се уверите, че харесвате цялото помещение, когато сте готови. 

Инвестирането в изкуството с цел печелене на пари, е доста рисковано. Само защото е много талантлив или уникален даден художник не значи че неговата или нейната работа ще бъде в точното време и точното място, за да бъде "открита" и оценена по-скъпо. Съществуват художници, които не правят впечатление с изкуството си, но са добре рекламирани на пазара. И на един такъв има повече от хиляда по-талантливи художници, все още неоткрити. Ако се интересувате от ново появяващите се художници, бихте могли да си купите картина от бъдеща звезда по-рано от всички и да направите пари. Не забравяйте, че изкуството не се измерва в парична стойност: неговата стойност се определя от пазара емоционалността и търсенето. 

Все пак, не забравяйте, че изкуството е може би единствената инвестиция, която непрекъснато се възвръща, всеки ден, без значение каква е паричната й стойност. 
Купете това, което харесвате, а не това което мислите че ще впечатли останалите. Изкуството е много лично. Ще живеете с това, което купите и ако намерите произведение на изкуството, което "общува с душата ви " можете да прекарате живота си вдъхновявани от него. Да впечатлите другите е трудно, защото няма как в действителност да знаете какво ще ги развълнува. A дори и да успеете да впечатлите някого, радостта е мимолетна в сравнение с това, което можете да получите за себе си от изкуството, което ви вълнува! 

Можете да намерите вашата картина в галерии, на изложения, в музеи, в специализирани магазини, в Интернет, чрез агенти или директно от художника. Потърсете местата, на които е вероятно да се предлага типа изкуството, които предпочитате. 

Наслаждавайте се на покупката. Използвайте я. Ако цената й се покачва, това е страхотно. А изкуството може да ви отведе там къде иначе не бихте могли да отидете. И това би трябвало да бъде пътуване, което може да предприемате отново и отново и никога да не се уморите от него. Тогава, когато и да изхарчите парите си, това ще бъде отлична инвестиция.

Източник: kak-da.bg

Изпратено на 6/11/2009 от Анонимен. Прочетено 9391 пъти.
Изпратено на 2/5/2010 от Анонимен.

Вашият коментар...


за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2022 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел7/12/2013
ТОП 10: НАЙ-ДОБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ - ПРЕДИ И СЕГА

11/15/2012
Оригами - Изкуството за сгъване на хартия

2/1/2012
Квилинг

12/29/2011
Графити

9/17/2011
Икебана – изкуство за подредба на цветя

1. Квилинг (13808)

2. ТОП 10: НАЙ-ДОБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ - ПРЕДИ И СЕГА (12147)

3. Оригами - Изкуството за сгъване на хартия (10916)

4. Как да купим картина (9391)

5. Кубизъм (9119)

Как да купим картина