МАЛКИ ТАЙНИ
- Искате ли месото на рибата , която печете на скара, да бъде по-стегнато, преди това я поръсете с лимонов сок.
- Много по-лесно ще почистите месомелачката, ако през нея пуснете парче сухар или малки късчета хартия, след което я измийте с хладка вода.
- Пържените кюфтета ще станат по-сочни и вкусни, ако сухия хляб, който се прибавя към каймата е напоен с прясно мляко.
- Сосът към печеното месо ще е с несравним вкус, ако към него прибавите малко кокосови стърготини. Така той ще стане и по-гъст.
- Когато печете пиле или кокошка във фурната, те ще станат по-сочни ако предварително се намажат със сметана. Така те ще придобият и вкусна коричка.
- Когато варите цвекло, не трябва предварително да го белите, защото ще загуби част от хранителните си качества.
- При месенето на тестото за баница прибавете 2-3 с.л. кисело мляко, и 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио, щипка сол и едно яйце. След омесване тестото трябва да престои поне 1 час. Ако изпълните тези съвети, баницата ви ще стане пухкава и вкусна.
- Ако искате да съхраните за по-дълго време изварата в хладилника, съдът в който сте я сложили, трябва да бъде покрит с навлажнена в студена вода кърпа.