Домашна козметика от тенджерата с вечеря?
Когато готвите бял боб, отделете една кафяна чашка, след като се е разварил добре. Смачкайте бобените зърна с вилица, добавете две- три лъжички лимонов сок и една чаена лъжичка зехтин. Така приготвихте бобена маска за подхранване и избелване на лицето. Нанесете кашицата още топла. Дръжте маската 20 минути и отмийте с хладка вода. Междувременно и вечерята е готова.
Брашно и мед за старееща кожа- Най- лесно е да приготвите маската, докато правите мекици за закуска. Равни части брашно и мед се забъркват на каша с прясно мляко. Маската се държи на лицето около половин час и се отмива с отвара от лайка.
Стъргани моркови за подхранване и освежаване на всеки тип кожа- Докато правите прясна зимна салата, настържете отделно един средно голям морков, добавете няколко капки зехтин и размажете сместта по лицето. След половин час отмийте като редувате топла и студена вода.
Варени ябълки- Избелете и нарежете на много ситно една средно голяма ябълка и я сварете в малко количество мляко, докато стане каша. Нанесете я още топла (но не гореща) на лицето за 20 минути и отмийте с хладка вода.