Адам и Ева

Митологията на изневярата


Бракът ни се ражда без бодли, но после някои от нас си слагат таралеж в гащите

Мит първи. “Изневярата винаги означава секс”
В действителност далеч не винаги съпружеската измяна цели секс с друг партньор. Много често мъжете и жените се надяват чрез извънбрачната връзка да намерят това, от което са лишени в законния си брак – разбиране, възхищение, загриженост. Дори когато любовниците имат вече и сексуална връзка, те са привлечени не толкова от сексуалното удоволствие, колкото от желанието да постигнат максимална близост помежду си.

Мит втори. “Склонността към изневярата е черта на характера”
По същия начин по-рано обществото се е отнасяло към алкохолизма, смятайки го за проява на слабост на характера. По-късно стана ясно, че това съвсем не е вярно. Множество изследвания доказват, че ако родителите са си изневерявали, то по същия път някога тръгват и техните деца. Явно, че става дума за поведенчески модел.

Мит трети. “Изневярата лекува”
В много изследвания се прокрадва мисълта, че любовните извънбрачни интрижки позволяват на съпрузите да получат това, от което са лишени в семейството (пълноценна сексуална връзка, по-лесно преживяване на кризата на средна възраст и т.н.). Това обаче е опасно заблуждение.Извънбрачната връзка може не само да увеличи количеството и да повиши качеството на сексуалните ни контакти, но да ни донесе като неочаквана зестра някоя болест, предавана по полов път, която да съсипе и здравето, и брака ни. Изневярата може да поукраси съпружеският ни живот, но може и да съсипе семейството ни. Според социолога Франк Питман, при 65 на сто от случаите измяната води до развод.

Мит четвърти. “Изневярата е безобидна”
Съпружеската измяна се описва в розови тонове в множество филми, превърнали се в класика на световното кино. В живота обаче изневярата унищожава взаимното доверие и уважение между съпрузите.Тя разрушава семейството и кариерата ни (спомнете си само за президента Бил Клинтън, който едва не загуби своя пост, заради връзката си с една практикантка в Белия дом).

Мит пети. “Той (тя) никога и нищо няма да научи”
Само че самите изневеряващи се издават. Връзката им извън брака неизбежно проличава в отношението им към законния партньор. Той, от своя страна, сякаш се сдобива с шесто чувство, че нещо не е наред, че сме се променили, че нещо крием. Трудно е да водим двойствен живот, колкото и великолепни актьори да сме, и няма начин това да не се отрази на брака ни.
Изпратено на 9/27/2004 от Анонимен. Прочетено 43957 пъти.
Изпратено на 10/19/2010 от антон димитров.

Вашият коментар...От която и страна да сте, бъдете честни, открити и постоянни в отношенията си , колкото и да боли. Не наранявайте себе си, но най-вече пазете и уважавайте другия.

Изпратено на 11/26/2007 от сиси.
Чета тук коментарите и се замислям и аз. В някаква подобна ситуация съм, само дето аз се оказах любовницата. Сигурно ще ми нападнат сега излъгани съпруги. Не мога да ги виня за чувствата които изпитват към "другата". Вероятно и аз бих се чувствала наранена, защото и аз преживях неведнъж това да бъда заменена за една такава "друга" и да бъда паралелно с "другата". Но знаете ли, ако съпругът ви наистина потърси другаде онова, което ни намира при вас, за това сте виновни самите вие. Защо го казвам - изпитах го сама. Вече съм година с мой приятел, който е женен. Вярно понякога се чувствам гадно заради съпругата му, но после си казвам, защо след като тя предпочита да спи, да ходи с компанията си на кръчма, да се събира с колеги, а той остава след работа да гледа малката, да пере, да чисти - да и помага в домакинството. В началото си мислех че ме лъже, че това си е оправдание да изневерява на жена си, както всеки мъж за да ковне нова мадама ползва "Жена ми не ме разбира..." След време установих че наистина той е само портфейл за нея. Дори не мислех да се влюбвам в него бях сигурна, че ще бъда за няколко пъти - оказа се че успях да дам нещо, което той не бе получил от никоя, нито от първата си съпруга, нито от втората(сегашната) нито от няколкото мимолетни връзки за последните 3 години. В един момент започна да ми дава толкова много емоции да изразява вече чувства, които сам каза се е опитвал дълго време да бяга от тях да не ги разкрива да ги отбягва. Сега не знам как ще продължи всичко, но съм сигурна в едно - не искам да го притискам да прави нещо, което сам не е готов, но не искам и да прекратя, защото се оказа че за годините ми, а аз съм над 30, не бях срещала мъж, който да ме накара по всякакъв начин да се чувствам красива и желана. Смешно ми е когато полубавам ъсвети от сорта - намери си някой свободен. Свободен или не изневярата наистина помага - той и на мен ми езневери, защото просто обстоятелствата му дали възможност - не го виня аз все още тогава си мислех, че
Изпратено на 9/19/2007 от S dot D dot .
Намирам статията за чудесна, но ще си позволя да допълня Мит пети с това, че всеки усеща и вижда изневярата на партньора си, но не всеки иска и може да я приеме. Познавам жени , които знаят за "другата", но по ред причини предпочитат да търпят. Рядко разбира се има наистина толкова глупави хора, че да не усетят измамата .По-скоро те са много млади и неопитни .
Изпратено на 8/28/2007 от Васко.
Браво за тази статия, това е абсолютна истина! Ниама безобидна изневяра, както и полезна такава. Последиците са съкрушителни. Колкото и да се говори, че вече моралът бил отживелица. Изневярата е път към разбиване на семейството и лош пример за поколението, което тръгва по същия път!
Изпратено на 7/12/2007 от коки.
Здравейте,аз съм мъж на 39г,и съм женен 13г.След толкова години,разбрах,че жена ми изневери,с мой познат.Разбрах че даже се обичат,но немогат да са заедно,защото той си искал свободата.Някаква такава любов.Приех е при мен отново,защото имаме 2 деца.А в същност явно е обичам.Сега така е караме дано успея да го 'преболедувам'
Изпратено на 10/20/2006 от Donky.
Как да простиш?Лично аз страдам много и не знам как да се преборя със себе си и болката.Ако някой знае лекарство против тази болка или някакъв начин да забравиш и простиш моля да ми помогне.Не мога да напусна съпруга си поради ред причини, но искам някак да превъзмогна изневярата му и да продължа напред.
Изпратено на 10/6/2006 от ivan.
Аз лично й простих, но никога няма да го забравя. Много е трудно и много боли. Не го правете, не е честно спрямо другия, това е най-долното предателство в една връзка, никой не е застрахован, на всеки може да се случи, но аз лично много ще се замисля преди да го направя понеже знам какво съм понесъл.
Изпратено на 4/29/2005 от The big of Genko.
Изневярата е предателство, което на никой от партньорите не може да се хареса. Тя е обида, която никога не можеш да преглътнеш.Не мисля, че в случай на изтневяра дете сплотява, детето си има своето специално място в сърцето на родителя, а партньорът си има свое. Едното остава свободно, празно... За всяка грешка има и прошка, ...но не и когато те предадат, предателите както е знайно и когато са "услужвали" с информация, после са обезглавявани. Така, че забавлението за миг понякога погубва съзижданото с години.
Изпратено на 4/22/2005 от merry.
Хванат ли те, дори да ти простят- свършено е. Доверие, любов, интимност, желание...Всичко отива на вятъра. И ако двамата партньори останат заедно, то връзката се превръща в една агония и бледа сянка на миналото. Затова, дами, не го правете, ако не искате после да страдате.
Изпратено на 4/21/2005 от elz.
Рано или късно всеки изневерява,колкото и добре да живее с партньора си...за съжаление! Причините са безброй.Важното е да не се предаваме! Горе главата!
Изпратено на 3/8/2005 от stilian.
има само една причина за раздяла -прелюбодеиството,но и това е преодолимо, АКО съпрузите се обичат.(за съжаление не попадам в последната графа)
Изпратено на 3/1/2005 от потърпевша.
Има едни жени диви котки, които преследват мъжете до спалните със съпругите им, ровят се около децата им, правят магии за любов, а всъщност за смъртта на съпругата, дават всякакви "елексири" от рода на вода с кръв от мензис, прощавайте, на своите любовници, докато се умилкват около тях, пригласяйки им любовно. Това ми го разказа жена с екстрасензорни способности и смятам, че е отвратително. това ли е любовта? това ли е съперничеството на честна основа. Дали ако на любовницата й вържа престилка и я сложа в моята кухня, няма да й даде "сводобно" същият любовник за несправяне.
Изпратено на 1/5/2005 от кики.
Изневярата никога не е безубидна!!!Когато изневеряваш подведен от моментното си състояние залагаш на карта всичко!!!Семейство, приятелство и истински важните неща в живота си!!Когато позволиш изневярата да стане явна и нараниш безкрайно много човекът до себе си, как можеш да искаш прошка за това ?!!! Когато го правиш нагло и търсиш оправдание като обвиняваш човекът до себе си за своята грешка, и след известно време решаваш че той трябва да ти прости и никога да не споменава за това за да продължите напред !!Незнам как се прощава подобно нещо !!Освен жертвата за изневярата му знаят всички, приятели колеги дори родители !!А ти трябва да забравиш и да простиш, защото се е объркал за момент /който е бил доста продължителен/. Просто се е влюбил....а ти трябва да разбереш да се промениш за да се разбирате и да забравиш и какво ли още не ....Незнам дали е възможно това !!!!Мисля, че животът ви заедно става една мъчителна агония !!!Когато прощаваш нещо на някого, който ни най-малко съжалява, в името на семейството и децата!А ти самият не можеш да си простиш, че прощаваш..........
Изпратено на 12/25/2004 от ZuZ.
Боже как я мразя тази дума изневяра!Но хубаво щом е така ще я използвам.Изневярата е нещо много хубаво във всяко едно отношение.Във всяка една връзка или семейство има спад и точно тук идва лековитата изневяра.Моментнтото привличане което изпитваме към някой има два варианта номер 1 е без да се замисляме да се впуснем във въпросното приключение и от тук следват две неща 1-вото е започваме да се чудим какво по-дяволите правим и се връщаме мирно и тихо при партньора си а 2-рото е да си дадем сметка че връзката която имаме няма абсолютно никакъв смисъл и по този начин си спестяваме поне 1-2 месеца в които се чудим дали нещата няма да се оправят и си казваме че сме в момент на спад.Нещата се прекратяват много по лесно и бързо и така се спестяват страдания и на двамата. А вариант номер 2 е просто да си кажем не мога обвързан съм и след това да съжаляваме че не сме опитали и да се питаме какво би станало.Много по лесно е човек да се научи от грешките си от колкото да избягва непознатото което си мисли че е грешка така можете да изпуснете човека на живота си-докато разберете че този с който сте не е той или тя съответно. А и замислете се ако нямате нужда от изневяра никой няма да ви накара да изневерите насила всичко зависи от вас;)за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/22/2013
Очите, усмивката или гърдите - кое е първото, което вижда мъжът?

8/16/2013
Как да намерим любовта през есента

7/10/2013
Приятелство между мъж и жена? Няма такова чудо!

12/5/2012
Top 10: Романтични коледни подаръци

11/23/2012
Връзка от разстояние

1. Световният секс или как да попиташ "Искаш ли?" (69421)

2. Четири неща, които той няма никога да признае! (67435)

3. Десетте смъртни гряха на изневеряващата жена! (57268)

4. Женският поглед към мъжете (46380)

5. Митологията на изневярата (43957)

Ушите издават характера на човека

Какво да правиш, докато той ти изневерява с…футбол?

7 мита за презерватива

Десетте смъртни гряха на изневеряващата жена!

Четири неща, които той няма никога да признае!