Адам и Ева

Връзка от разстояние

Добре, че не сме се родили в Средновековието, когато сме щели да познаваме шепата жени от селото или махалата, да се оженим за една от тях и толкоз.
Откакто първите два компютъра са се свързали в мрежа, светът вече е колкото едно средновековно село. Като прибавим пътуванията и срещите с нови хора, можем да кажем, че изборът ни на жени е доста по-широк, отколкото на нещастните ни прадеди.

И понякога се оказва, че от всички тези жени точно Тя, жената, с която искаме да бъдем, живее на няколкостотин или няколко хиляди километра от нас. Срещнали сме я, всичко е било чудесно, но един от двамата е трябвало да си замине – за да работи, учи и т.н. – на другия край на света (или страната). Или просто си живеем на различни места.

Какво правиш, ако се окаже, че си започнал връзка от разстояние? (Тук не става дума за връзка онлайн, в която двамата не са се виждали и поддържат само виртуални отношения.) Приемаме, че искаме нещо повече от свалка с това момиче – иначе нямаше да си задаваме всички въпроси, за които сега ще стане дума.

Докога така?

Налага ни се да мислим в числа. Колко време ще продължи това положение, ако изобщо има краен срок? Колко време смята онзи от двамата, който работи или учи на другото място, да прекара там? Има ли краен срок или не?

Ако има, нещата поне имат някаква форма. Знаете, че след една година например ти или тя ще се върнете и можете да решите дали ви се чака.

Ако няма такъв срок, трябва да поговорите сериозно и да си изясните кой какво и кога има намерение да прави – това е при условие, че искате нещата да потръгнат.

В началото не са нужни въпроси и може и на двамата да ви е добре без установени срокове и гаранции. Но станат ли отношенията сериозни, тези въпроси ще се появят.

Иска ли тя да се върне / искам ли аз да се върна?
Иска ли тя да се върне / искам ли аз да се върна?
Понякога е проблем това, че единият има много добри възможности за професионално развитие там, където е заминал, а другият не може да замине при него. Смесват се две важни неща – кариерата и личният живот – и евентуалният избор между тях е въпрос на лична преценка. Едно е сигурно – дилемата не е лесна за решаване.

Наникъде

Ако никой никъде не е заминавал и просто двамата си живеете в два различни града, проблемът често е, че нито един от двамата не иска да напусне мястото, където живее. Задържат ви работа, образование, приятели, семейство, други задължения, финансови или други фактори и т.н.

В този случай всеки от двамата трябва да реши колко държи на връзката. Ако и двамата искате да сте заедно, очевидно единият трябва да направи компромис с местоживеенето, ако смята, че това си заслужава. Едва ли някой се съмнява, че нито една връзка по телефон и компютър не може да продължи безкрайно, разчитайки на срещи веднъж в месеца.

Ако е възможно да избирате между двете места, помъчете се да бъдете реалисти и да прецените кой от двата града е по-добър като възможности и за двама ви. Не бъдете егоисти, ако искате да стигнете до по-доброто решение. После си изберете един пробен срок – няколко месеца например. Така ще пробвате какво ще стане и по-лесно ще вземете окончателното решение.

Връзката от разстояние е до голяма степен въпрос на подреждане на приоритетите на всеки един от двамата.

Източник: vratovrazka.bg

Снимки: skandalno.net

Изпратено на 11/23/2012 от Анонимен. Прочетено 2495 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/22/2013
Очите, усмивката или гърдите - кое е първото, което вижда мъжът?

8/16/2013
Как да намерим любовта през есента

7/10/2013
Приятелство между мъж и жена? Няма такова чудо!

12/5/2012
Top 10: Романтични коледни подаръци

11/23/2012
Връзка от разстояние

1. Световният секс или как да попиташ "Искаш ли?" (69419)

2. Четири неща, които той няма никога да признае! (67435)

3. Десетте смъртни гряха на изневеряващата жена! (57268)

4. Женският поглед към мъжете (46380)

5. Митологията на изневярата (43956)

Ушите издават характера на човека

Какво да правиш, докато той ти изневерява с…футбол?

7 мита за презерватива

Десетте смъртни гряха на изневеряващата жена!

Четири неща, които той няма никога да признае!