Цветя

Цветята за вашата домашна градина

ГЛАДИОЛИ
Те се засаждат с луковици, на слънчево място в градината, където няма много силно течение. Можете да ги засадите и на терасата, но в по-големи саксии. Луковиците се засаждат на дълбочина между 6 и 8 см, като трябва да се поливат най-редовно. Има видове, които растат по-високо, ето защо когато поникнат, трябва да им се постави подпора, за да не се чупят.
ДАЛИЯ
Засадени в градината, те са истинска цветна феерия. Цъфтежът им е продължителен, ако внимавате при отглеждането им и отстранявате редовно увехналите цветове. Месец май е подходящ за засаждането им, когато почвата трябва да е богата, а луковиците не бива да се засаждат много дълбоко. Далиите могат да се засадят и в саксии. Гаранция за доброто им развитие е достатъчното слънце и вода.
ТЕМЕНУЖКИ
Теменужките се засаждат чрез семена или разсад. Виреят еднакво добре в градина или в саксия. След засаждане, няколко дни трябва да се пазят от пряка слънчева светлина, докато се климатизират. Виреят много добре на слънчево място. Преди да ги засадите, трябва да се натори почвата, за да се развиват добре. През лятото е добре да се поливат всеки ден. Теменужките се развиват еднакво добре както в студени, така и в по-топли райони. Единствената заплаха за развитието им са листните въшки.
ЛУПИНА
Лупината е идеалното цвете за двора, тя е многогодишно растение. Издържа през зимата без проблеми, като пониква отново през пролетта. Вирее при всякакъв вид почва, но трябва да се внимава, защото често е атакувана от голи охлюви и някои губи. Развива се еднакво добре на слънце и на сянка, нуждае се от влага през пролетта и лятото. Засажда се чрез семена и разсад.
Изпратено на 4/24/2007 от Анонимен. Прочетено 8339 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/19/2013
Сакъзче, висящо мушкато (Pelargonium peltatum)

7/15/2013
Как да се грижим за цветята във ваза

7/11/2013
МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ В ГРАДИНАТА!

11/26/2012
Живо дръвче е по-добре

11/9/2012
Скална градина

1. Цикламата обича хлад (59724)

2. Циклама (31839)

3. Да си отгледаме пуканки (29836)

4. От някои букети може и да похапвате! (27088)

5. Значение на цветята (24935)

Живот за цветята по време на отпуск

Царствената бегония живее кратко

Цикламата обича хлад

Циклама

Лимонът убива микробите