Домашни Любимци

Вълнистите папагалиЗа тези весели и умни птички не е трудно да се грижите, а и прехраната не е скъпа. Но най-привлекателното у тях е това, че те много обичат човешкото общество и живо се интересуват от всичко, което става в къщата.
Дивите вълнисти папагалчета обитават полупустинните райони на Централна Австралия. Там те се движат на големи ята и постоянно прелитат от място на място, търсейки вода и тревиста растителност със зреещи семена. Именно тези семена са основната им храна - в търсене на прехрана ятото може за един ден да прелети много километри. През лятото, когато жегата стане непоносима, а да се намери храна е трудно, вълнистите папагалчета се преселват в южната част на континента, където е прохладно.
Тези птици не строят гнезда и не се завръщат всяка година на едно също място, за да отглеждат поколение, както много други птици. Те намират подходящи закътани места, там където ги отвее номадският начин на живот - хралупи на дървета или скални цепнатини и снасят своите яйца. Дивите вълнисти папагалчета са светлозелени на цвят, с жълти глави, рамене и крила. Но селекционерите са "произвели" и домашни папагалчета с най-различни окраски: зелени, сини, жълти, бели, пъстри на ивици или на петна с втори цвят. Много популярни са и качулатите вълнисти папагалчета.
следва
Изпратено на 5/23/2001 от Анонимен. Прочетено 5745 пъти.
Изпратено на 2/12/2007 от ЕКАТЕРИНА МАНОЛОВА.
ИМАМ ДВЕ ВЪЛНИСТИ ПАПАГАЛЧЕТА,МНОГО СА ЖИЗНЕНИ И ИНТЕРЕСНИ.ТОВА,КОЕТО МЕ ПРИТЕСНЯВА Е,ЧЕ НЕ СЪМ ГИ ВИЖДАЛА ДА ПИЯТ ВОДА.ИМАМ ЛИ ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ?МОГА ЛИ ДА ПОЛУЧА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ?за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2021 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/19/2013
Шестте най-добре говорещи папагали

7/12/2013
Кучето помага срещу стрес

12/5/2012
Котките лекуват

11/9/2012
Деца и куче. Породи кучета

5/21/2012
Защо шоколадът е вреден за животните

1. Нашите водни костенурки (49756)

2. Моето хъски (44632)

3. Хамстерът – как да се държите с него? (43442)

4. Подробности за червенобузите костенурки (38427)

5. ЧЕРВЕНОБУЗЕСТИ КОСТЕНУРКИ (27923)

В света на папагалите

Декоративен плъх.Препоръки за начинаещия

Подробности за червенобузите костенурки

Нашите водни костенурки

Хамстерът – как да се държите с него?