За Всеки по Нещо

Как да поднесем шампанското?


Шампанското вино изисква стил и елегантност. Сервира се охладено около 7 градуса, тъй като при тази температура ароматът се усеща най-добре.
Изстудява се по два начина. При първия потапяте бутилката за около 20-30 минути в шампаниера с вода и лед в съотношение 1:1. При втория начин го оставяте за не повече от 3-4 часа в хладилник. Никога не поставяйте шампанското във фризер!
Ако при отваряне тапата гръмне, се губи голяма част от газировката на това така прекрасно вино.
Сервира се в широки или издължени чаши с високи столчета. Колкото и да са популярни, широките чаши не са подходящи, тъй като не задържат аромата на виното.
Шампанското трябва да се консумира възможно най-скоро след като излезе от избата. Някои видове шампанско могат да се съхраняват в продължение на години. Не е задължително да изпиете цялата бутилка наведнъж. Ако е затворена добре и е в хладилник , тя може да се запази до няколко дни.
Изпратено на 10/10/2003 от Анонимен. Прочетено 2517 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/27/2013
Как да се държим на масата. Първа част

7/11/2013
Преобразете дома с минимални средства

11/9/2012
Съвети за подготвяне на автомобила за зимата

9/13/2012
Следваканционна депресия

5/17/2012
Нека бъдем по-щастливи

1. Името издава качествaтa на личността (50798)

2. За всяка жена и нейното самочувствие (34664)

3. 30 полезни съвета (33805)

4. Чувствата и контролът над тях (23151)

5. Не позволявайте да ви използват! (18662)

Кафе

Името издава качествaтa на личността

30 полезни съвета

Страдате ли от безсъние?

Как да забогатеем от Интернет