За Всеки по Нещо

Мании и обичаи

Подходящи подаръци
Подаръците са много конфликтна тема. В Англия – ако са ви поканили в частен дом, не забравяйте да носите бутилка вино. В Германия и Австрия трябва да се занесе букет цветя на домакинята, а още по-добре е, ако букетът е придружен от малко подаръче.
В Белгия и Холандия е почти задължително да се занесе кутия с бонбони. В Испания, Италия, Гърция, Португалия не се приема зле, ако отидете с празни ръце, но е по-добре да занесете някой сладкиш или сувенир за дома.
Жестове
Германия и Австрия – в тези две страни, ако желаете да приключите даден разговор, трябва да изръкопляскате във въздуха.
Франция – когато галийците желаят да покажат, че са загубили интерес за нещо, си потъркват носа нагоре или настрани. За да покажат колко е красива една жена, целуват вътрешната страна на пръстите си, като след това подухват към ухажваната персона.
Англия – ако в Англия някой прави знак за победа, но с ръка, обърната към нас, той ни обижда. Ако някой англичанин опипва едната страна на носа си, той иска да ни каже, че това, което е споделил с нас, е тайна.
Гърция – когато някой иска да изрази разочарование или яд, поставя пръстите на сърцето, а след това навън. Но най-лошата обида е, когато се насочи разтворена ръка към дадения слушател.
Италия – когато си попрекалил, ти обръщат внимание, поставяйки показалец от едната страна на носа. Ако видят красиво момиче, поставят показалец на бузата, все едно че осъществяват кръгово движение или си показват окото с пръста. Когато искат да обидят някого, правят знак, все едно че лицето има рога.
Изпратено на 4/28/1999 от megi at triada dot bgmegi at triada dot bg. Прочетено 3046 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/27/2013
Как да се държим на масата. Първа част

7/11/2013
Преобразете дома с минимални средства

11/9/2012
Съвети за подготвяне на автомобила за зимата

9/13/2012
Следваканционна депресия

5/17/2012
Нека бъдем по-щастливи

1. Името издава качествaтa на личността (49394)

2. За всяка жена и нейното самочувствие (33476)

3. 30 полезни съвета (32514)

4. Чувствата и контролът над тях (21940)

5. Не позволявайте да ви използват! (17554)

Кафе

Името издава качествaтa на личността

30 полезни съвета

Страдате ли от безсъние?

Как да забогатеем от Интернет