За Всеки по Нещо

Внимавайте, когато купувате имот

Една сделка с недвижим имот рискува да бъде провалена, ако купувачът промени решението си след по-подробен оглед и информиране или ако продавачът откаже да продаде имота при предварително обявените условия. Затова ето някои лесни правила за продавача и купувача, които ще намалят рисковете при сделки с недвижими имоти и чрез агенция.
Купувачът на недвижим имот трябва да обяви срок, през който е валидно предложението за покупка - не повече от 30дни. След това трябва да се увери, че тази агенция наистина има задължението да продаде въпросния имот. Купувачът трябва да поиска от агенцията формуляр с точно описание на имота и дали в него са настанени наематели. Трябва да поиска и потвърждение, че имотът не е ипотекиран, няма задължения, че е строен по градоустройствения план и е в регулацията на селището. Ако купувачът реши да остави някаква сума в момента на подписване на договора, тя не бива да е повече от 10 % от стойността на имота. Тази сума не е капаро, а депозит в агенцията и ще стане капаро, едва когато и продавачът подпише договора. Агенцията има право да действа по продажбата на имота само, ако е подписано споразумение и от двете заинтересовани страни.
Продавачът на недвижим имот трябва да уговори подробно и съвсем точно да фиксира стойността на комисионната, която иска агенцията и да настоява това да бъде записано и документирано. Договорът при посредничество при продажбата трябва да съдържа и клауза, че подновяването му не е автоматично, а се получава в писмена форма от продавача на имота.
Изпратено на 5/18/1999 от zlatka at triada dot bgzlatka at triada dot bg. Прочетено 3416 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/27/2013
Как да се държим на масата. Първа част

7/11/2013
Преобразете дома с минимални средства

11/9/2012
Съвети за подготвяне на автомобила за зимата

9/13/2012
Следваканционна депресия

5/17/2012
Нека бъдем по-щастливи

1. Името издава качествaтa на личността (49394)

2. За всяка жена и нейното самочувствие (33476)

3. 30 полезни съвета (32514)

4. Чувствата и контролът над тях (21940)

5. Не позволявайте да ви използват! (17554)

Кафе

Името издава качествaтa на личността

30 полезни съвета

Страдате ли от безсъние?

Как да забогатеем от Интернет