Кокосово масло
Кокосовото масло
Абсолютно чисто и натурално кокосово масло
За повишаване на имунната защита на организма, подобряване на обмяната на веществата, качеството на живот и Вашия външен вид
Мастните киселини в кокосовото масло водят до:
Незабавна продукция на енергия
Естествена защита срещу вредните микроорганизми
Ускоряване на обмяната на веществата с цел изгаряне на излишните калории и мазнини – допринасят за намаляване на теглото
Здравословно масло, което:
Съдържа в по-високи концентрации HDL холестерол[1] в сравнение с другите масла
Не се окислява и не води до образуване на свободни радикали в организма
Помага за регулация на нивото на кръвната захар
Природата знае, кое е най-доброто!
За повишаване на имунната защита на Вашето тяло и за подобряване на обмяната на веществата
Кокосовото масло – по-добро от останалите
Кокосовото масло AZ Vircoil се произвежда от пресни натурални кокосови орехи “Dalam” от остров “Celebes of Mandado”, Индонезия без използването на високотемпературни процеси и процеси на рафиниране, които биха разрушили много от хранителните съставки. Не съдържа химикали. То е 100% натурално без никакви консерванти.
Кокосовото масло съдържа силно наситени мазнини и е съставено главно от средноверижни мастни киселини и някои късоверижни мастни киселини, което има различен ефект върху тялото в сравнение с типичните дълговерижни мастни киселини (наситени и ненаситени), които се съдържат в голямо количество в месото и растителните масла.
Кокосовото масло ускорява метаболизма, дори повече от белтъчините. Средноверижните мастни киселини подобряват метаболизма така, че човек изгаря повече калории. Те се абсорбират лесно и бързо изгарят, отделяйки енергия необходима в метаболитните порцеси на изграждане, като по този начин не остават в тялото като телесни мазнини. При този процес на повишаване на метаболитната активност на организма изгарят дори и дълговерижните мастни киселини! Това е най-природосъобразният начин, по който може да се намалят килограмите и да се отслабва.
Естествена защита срещу микроорганизми и бацили
Мастните киселини са важни .за здравето Ви. Всяка клетка в тялото Ви се нуждае от мастни киселини за да функционира правилно. Средноверижните мастни киселини са антибактериални, противогъбични, антивирусни и антипаразитни. Каприловата, капроновата и миристоновата киселина притежават антимикробни свойства, докато лауриновата киселина има по-силно изразени антивирусни свойства. За разлика от всички лекарства, лауриновата киселина няма вредни странични ефекти.
Всъщност човешкото майчино мляко съдържа средноверижните мастни киселини, в това число и лауринова киселина, с цел предпазване на новороденото от вредни микроорганизми когато то е най-уязвимо и докато неговата имунна система все още се развива. В края на краищата природата знае кое е най-доброто за нас.
Антимикробните свойства на средноверижните мастни киселини в кокосовото масло помагат на тялото в борбата с инфекциозните заболявания, като по този начин облекчават имунния стрес. Така се подпомага защитата на организма срещу вредните микроорганизми и действието на белите кръвни клетки се насочва към канцерогенните клетки и очистване на токсините т.е. към чуждите за организма вещества и клетки.
Наситени мазнини – моно и полиненаситени мазнини
“Окислението на маслата и мазнините е причина за тяхното гранясване и следователно за голямото им нездравословно влияние”.
Най – голямото предимство на наситените мазнини в сравнение с ненаситените е това, че нямат липсващи водородни атоми и двойни връзки. В резултат на това наситените мазнини са податливи в много по-малка степен на окисляване и образуване на свободни радикали за разлика от ненаситените. Ето защо най-безопасни за консумация са наситените мастни киселини и са отлични за подобряване на здравето като цяло. Образуването на свободни радикали е деструктивна реакция, която разрушава молекулите в човешкото тяло.
AZ Vircoil - средноверижни мастни киселини
Причината, поради която кокосовото масло не влияе неблагоприятно върху холестерола е съдържанието на средноверижни мастни киселини. Тези мастни киселини са различни от онези, които са широко разпространени в другите храни, защото те изгарят веднага с цел продукция на енергия. Следователно тези мастни киселини не се превръщат в телесна мазнина или холестерол и не влиаят върху нивото на холестерола в кръвта. Много изследвания показват, че кокосовото масло има неутрален ефект върху нивата на холестерола.
Всъщност кокосовото масло може индиректно да понижи LDL (лошия) холестерол и да повиши HDL (добрия) холестерол, чрез влиянието му върху метболизма.
Средноверижни мастни киселини в кокосовото масло също така, предпазват от асоцииране (слепване) на тромбоцитите, което води до образуване на кръвни съсиреци.
Чистото природно кокосово масло е най-концентрирания природен източник на средноверижни мастни киселини. Използвайки кокосово масло вместо други масла във Вашата диета, то ще допринесе за един по-здравословен и природосъобразен начин на живот.
Здравословна храна
Здравословна храна – това е храна, чийто състав предоставя на организма полезните и необходимите му вещества. Изследователско проучване открива впечатляващите диетични и медицински свойства на кокосовото масло.
Едно от тези свойства е способността му да предпазва сърцето и артериите от заболявания, причинени от бактерии, вируси и свободни радикали. Отсранявайки причината, която води до увреждане на артериите кокосовото масло предпазва от последващи увреждания и позволява лекуването на артериалните съдове. Следователно то не само намалява риска от сърдечно-съдови болести, но също и допринася за лечението им.
Кокосовото масло взема участие при регулиране нивото на кръвната захар и по този начин има положително влияние върху диабетно болните. То е единственото масло, което диабетиците могат да поемат без притеснение, тъй като стимулира ензимната активност на панкреаса по време на хранене когато силно се продуцира инсулин. Доказана е също подобрена секреция на инсулин и асимилация на кръвната захар.
Наситените мазнини в кокосовото масло предпазват черния дроб от токсини като алкохола и Тиленола. Освен това те са ефективни по отношение на инкорпорирането (внасянето) на калция в скелетната структура, съответно при работата на опорно-двигателната система, и имат важно значение за мозъка.
Изследвания на хора в области с висока кокосова консумация в диетата показват, че тези хора са здрави и не страдат от модерните болести, характерни за Западните народи. Сърдечни заболявания, рак, диабет, артрит и други заболявания са практически непознати в областите с висока консумация на кокосово масло. Проучване показва, че когато хората от тези островни територии започнат да променят своята диета в полза на Западните храни, здравето им се влошава. Това води до извода, че кокосовтите орехи и кокосовото масло играят огромна роля в тяхната диета.
AZ Vircoil
Натурален състав: Една супена лъжица (14гр)
Лауринова киселина: 54% от AZ Vircoil съдържа:
Миристинова киселина: 18% Енергийност 125kcal
Палмитинова киселина : 8% Наситени мазнини 12.5g
Стеаринова киселина: 5% Полиненаситени мазнини 1g
Каприлова киселина: 8% Мононенаситени мазнини 0.5g
Капронова киселина: 7%
Кокосовото масло се екстрахира от сухата сърцевина (ендосперм) на узряли кокосови орехи. Чистото природно кокосово масло се получава от кокосово мляко, екстрахирано от влажния ендосперм на кокосовия орех, чрез слабо нагряване т.е. не се използва висока температура. Кокосовото масло е богато на късо- и средноверижни мастни киселини, което го прави уникално. Близо до неговия състав е палмовото масло. Кокосовото масло съдържа 92% наситени мастни киселини, от които 15% наситени мазнини-късо- и средноверижни (С6, С8, С10), 48.2% лауринова киселина (С12). Единствените ненаситени киселини са 2.5% линоленова киселина и 6% олеинова киселина. Именно ниското съдържание на ненаситени киселини предпазва маслото от окисление и гранясване. Средноверижните мастни киселини се храносмилат по-бързо и по-пълно в стомаха и тънките черва в сравнение с дълговерижните. Продуктите от хидролизата на средноверижните мастни киселини се абсорбират във храносмилателния тракт почти толкова бързо колкото глюкозата и се транспортират директно до черния дроб където се окисляват бързо и отделят енергия, като те лесно навлизат в митохондриите за разлика от дълговерижните мастни киселини, които се нуждаят от преносител.
Отслабване:
Средноверижните мастни киселини стимулират клетъчния метаболизъм, тъй като те се метаболизират бързо като едновременно се разграждат в клетъчния катаболизъм и участват в клетъчния анаболизъм (изграждане на собствени вещества) изгаряйки калории и енергия и допринасяйки за намаляване на килограмите. През 1940 година фермери се опитали да използват евтиното кокосово масло за наддаване на животните им, но вместо това те започнали да слабеят, да стават по-активни и по-гладни. (Peat, 2001)
Антимикробен ефект:
В организма лауриновата киселина се превръща в монолаурин, който още от 1966 г. е с доказана антимикробна активност. Монолаурина разрушава обвивката на микробите и ги инактивира. Експериментално е доказано, че кокосовото масло предпазва плъхове от различните ефекти на малки дози токсини от бактерията Escherichia coli. По-късно във Филипините била доказана преживяемост на плъховете 72-77% при 5-20% кокосово масло от общите калории в диетата. Респективно контролната група (без кокосово масло в диетата) била с преживяемост 48%.
Някои от вирусите, които се инактивират от Кокосовото масло и Средноверижните мастни киселини са HIV, Herpes simplex, cytomegalovirus и други. СПИН организацията “Да запазим надеждата жива” (Keeps hope alive) докладва за ефекта като цяло на кокосовите орехи, кокосовото масло и мляко върху глям брой пациенти болни от СПИН. Количеството на вируса HIV е намаляло с повече от 600000 до не-детектируеми нива за 24 месеца. Затова на майки, заразени с вируса на СПИН се препоръчва консумация на 24-28 грама на ден лауринова киселина и 3-4 грама/ден капронова киселина за да се предпази бебето от инфектиране с HIV.
Наблюденията показват, че в Шри Ланка , където кокосовото масло е преобладаващо в диетата един на всеки 100 000 умира от сърдечно-съдово заболяване.(Kaunitz, 2001). Проучвания във Филипините съвместно с Харвардския Медицински Университет доказват ползата от диета, богата на кокосово масло:1. Консумацията на кокосово масло до 50% от общото количество мазнини в диетата няма ефект върху общия серумен холестерол сравнен с базовите стойности. 2. Кокосовото масло повишавайки “добрия”(HDL) холестерол, подобрява съотношението общ холестерол/добър холестерол като осигурява безопасност и здравословен ефект по отношение на сърдечно-съдови заболявания както у здрави хора, така и при хора с повишен риск от такива заболявания. 3. Не са наблюдавани вредни странични ефекти върху липидния профил на която и да е от фазите на диетата с кокосово масло.(Arranza, 2001).
Кокосовото маслоАбсолютно чисто и натурално кокосово масло.За повишаване на имунната защита на организма, подобряване на обмяната на веществата, качеството нa живот и Вашия външен вид
Мастните киселини в кокосовото масло водят до: Незабавна продукция на енергия. Естествена защита срещу вредните микроорганизми.Ускоряване на обмяната на веществата с цел изгаряне на излишните калории и мазнини – допринасят за намаляване на теглото.Здравословно масло, което: Съдържа в по-високи концентрации HDL холестерол[1] в сравнение с другите масла.Не се окислява и не води до образуване на свободни радикали в организма.Помага за регулация на нивото на кръвната захарЗа повишаване на имунната защита на Вашето тяло и за подобряване на обмяната на веществата
Кокосовото масло – по-добро от останалите