Здраве

Топ 7 съвета как да пазаруваме в кризата: по-здравословни храни за по-малко пари

1. Преди да отидете в супермаркета направете списък. А после се придържайте стриктно към него. Маркетолозите са установили,че средно 2 от продуктите, закупени при едно пазаруване са импулсни. Това са обикновенно ненужни неща. Най-опасна е зоната около касите. Там са разположени обикновенно най-нездравословните храни и там най-често се правят импулсните покупки. Внимавайте. Това са пари хвърлени на вятъра.

2. Спрете да копувате безалкохолни напитки. Трудно е да се повярва, но вие харчите много пари за газирана вода смесена със захар, изкуствени оцветители и аромати. В САЩ се смята, че едно четиричленно семейство харчи годишно над 500 долара за безалкохолни напитки. Вместо това пийте обикновенна вода. Ще спестите пари, а и е по-здравословно.

3. Намалете драстично покупките на храни, пълни със захар, сол и мазнини. Това са чипсове, кексове, понички и др. Ще спестите пари и ще помогнете на здравето си. Търсете диетични храни без захар и с малко калории!

4. Пазарувайте по-рядко. Планирайте покупките поне веднъж седмично. Колкото по често отивате до магази за по едно, две неща, толкова е по-вероятно всеки път да купувате по нещо излишно и ненужно.

5. Яжте по-често домашно приготвена храна, дори и когато сте навън.
Пригответе си сандвичи за обяд. Ще е по-евтино и със сигурност по-здравословно.

6. Поне 3 дни от седмицата - без месо. За някой това може да звучи ужасно и немислимо. Но статистиката показва, че вегетарианците са по здрави и живеят по-дълго. Ако се притеснявате за протеините в менюто си - има ги достатъчно с соята, боба, лещата, ядките.

7. Научете се да готвите. Готвенето не е затопляне на косерва или поставянето на кремвирши в микровълновата фурна. Готвенето е съчетаване на пресни и свежи продукти, така че да се получи храна с чудесен вкус и аромат. Ще се учудите колко здравословни неща може да приготвите сами и то за малко пари. Следвайте просто правило: в количката ви в супермаркета да няма приготвени и консервирани храни, а само свежи. По-полезно е.

Източник: dieti.sanifar.com

Изпратено на 7/11/2013 от Анонимен. Прочетено 2838 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/29/2013
Кога е идеалното време за чаша кафе

7/11/2013
Топ 7 съвета как да пазаруваме в кризата: по-здравословни храни за по-малко пари

11/22/2012
Най-често срещаните храни, причинители на алергии

11/15/2012
Диета при висок холестерол и триглицериди

11/9/2012
Защо не качвам тегло

1. Защо ни се подува корема и имаме неприятно усещане за пълнота? (260129)

2. Девет съвета за защита срещу рака (51533)

3. Нелекуваната хрема води до синузит (34983)

4. Разширени вени (34875)

5. За да не се кривят детските крака (32780)

Защо ни се подува корема и имаме неприятно усещане за пълнота?

Мъртва кост на китката

Да преборим безсънието

За да не се кривят детските крака

Лечебните свойства на солта