За Всеки по Нещо

Да се научим да купуваме

Да се правят покупки е изкуство, което трябва да се изучи. Има хора, които просто имат нюх къде и какво може да се намери, и то на по-изгодна цена. И обратно, има хора, които си остават докрай дилетанти в това отношение. Има обаче и трета група хора, които се учат от опита. За тях са предназначени следните съвети.
Познаването на стоките е първото условие за една сполучлива покупка. Специалните книги, каталозите, списанията за домакинството, вестниците и други източници ни информират непрекъснато за новостите във връзка със стоките. И не на последно място практиката е най-добрият учител.
Елементарните познания за качеството на стоките ще ви спестят както време, така и средства, неприятности и разочарования. Необходимо е да знаете например, че найлоновите, капроновите и някои други синтетични влакна не понасят гладене със силно нагрята ютия, че по-нежните и тънки стъклени изделия ще се спукат при измиването и плакненето им с гореща вода и т. н. Всеки материал или дадена вещ се запазва най-добре, когато им се осигури най-правилно и подходящо стопанисване.
Кога се възнаграждава качеството?
Една стара поговорка казва: "По-скъпото излиза по-евтино, защото трае по-дълго време". Затова качеството на стоките е едно от главните изисквания, на което трябва да се обръща внимание при правенето на покупки.
Но този извод поражда един друг въпрос: дали сумата, предвидена за дадена покупка, заслужава да бъде дадена.
За всяка покупка и особено за по-едрите важат следните правила. По-едрите покупки не бива да се правят в последните часове на работното време на магазините, защото за тях се изисква повече време.
Ако от собствен опит домакинята е запозната е качеството на предлаганите стоки, спокойно може да се довери на съответната марка. Това обаче не изключва да се изпробват и новопредлагани стоки или нови варианти от даден асортимент, защото на пазара непрекъснато се предлагат все по-нови и по-разнообразни артикули.
Източник: polezno.info
Изпратено на 10/9/2007 от Анонимен. Прочетено 1850 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/27/2013
Как да се държим на масата. Първа част

7/11/2013
Преобразете дома с минимални средства

11/9/2012
Съвети за подготвяне на автомобила за зимата

9/13/2012
Следваканционна депресия

5/17/2012
Нека бъдем по-щастливи

1. Името издава качествaтa на личността (49394)

2. За всяка жена и нейното самочувствие (33476)

3. 30 полезни съвета (32514)

4. Чувствата и контролът над тях (21940)

5. Не позволявайте да ви използват! (17554)

Кафе

Името издава качествaтa на личността

30 полезни съвета

Страдате ли от безсъние?

Как да забогатеем от Интернет