За Всеки по Нещо

Мечтаните професии за жените

Каквото и да работите, най-вероятно винаги сте имали професия, за която сте мечтали. Като малки сте мечтали и сте казвали на всички какви искате да станете.
Обикновено предпочитанията на малките момиченца се менят – от манекенка, лекарка, певица, дори булка и майка. Когато сте пораснали, пак имате своя мечтана професия и най-вероятно се стремите към нея. Или може би просто й се възхищавате.

Мечтаните професии за жените
Кои са мечтаните професии сред жените?

Певица.
Музиката е щастие. Всички обичаме музиката, както и да сме в центъра на купона. Затова много момичета мечтаят да станат популярни и харесвани певици. Изглежда лесно и забавно, но всъщност тази работа поглъща живота и енергията на всеки, който я е избрал. И все пак забавлението и известността вървят ръка за ръка в пеенето и затова много жени биха се радвали да са певици.

Актриса.
Ако театърът или киното са ви страст, то все някога сте искали да бъдете актриса. Може би сте станали или може би нямате талант? И все пак да си актриса е толкова вълнуващо и разнообразно. Влизането в роли е страхотно предизвикателство за жените и ако
ви се отдава не само в личния живот, но и на сцената, е прекрасна професия.

Сватбен агент.
Тази професия става все по-разпространена в България и е вълнуващо поле за реализация за много жени. Ако обичате да организирате и да координирате събитията, както и да присъствате на бляскави церемонии, определено ще работите с удоволствие тази професия. Освен всичко не сте притиснати от нормирано работно време и не се налага да стоите в офис по цял ден.

Бизнесдама.
Да имат собствен бизнес или поне да управляват нечий друг, е мечта на много амбициозни жени. Те искат да са на високи токчета, със стилна прическа и изискани дрехи. За съжаление, при много момичета мечтата се изчерпва с визията за това как биха изглеждали, докато работят, но не и реално с това, което ще вършат. Разбира се, има и изключения, които се стремят към определена сфера, благодарение , на която да постигнат имидж на „бизнес дама“.

Дизайнер.
Не е случайно, че все повече известни личности откриват свои модни линии. Да си дизайнер днес изглежда лесно, въпреки че реално работата на дизайнера-професионалист включва куп умения – рисуване, шиене, кроене и т.н. И все пак, с подходящ екип зад гърба си, добро въображение и вкус, всеки може да стане дизайнер. Стига да има кой да ви спонсорира.

Писателка в женско списание.
Кари Братшоу е жена-идеал за много съвременни жени. Тя живее в голям град, има страхотен и вълнуващ живот, красиви дрехи и любими приятелки. Изглежда така, че работата й е да пише за любовта и разсъждения за живота през свободното си време. Махайки ореола на героинята, да си редактор в женско списание не е никак лоша професия. Ако умеете да пишете добре и не мислите, че това е просто хоби, а сериозна работа, определено има накъде да се развивате.

Адвокат.
Не е случаен напливът към юридическите факултети в България. Масово момичетата искат да бъдат преуспяващи и умни адвокатки, да водят и печелят важни дела. Това е страхотно, но не всеки има шанса да достигне тези върхове. Често да си адвокат означава да водиш дела за подялба на имот или за неплатени сметки. Това не е толкова вълнуващо, но е част от пътя към успешната кариера.

Източник: rozali.com

Изпратено на 9/4/2008 от Анонимен. Прочетено 3294 пъти.
Изпратено на 9/14/2008 от luna.

Вашият коментар...
No niamam problemi da rabotia i kato advokat, i kato uchitelka,i kato pisatelka,i kato aktrisa i dr.profesii.
Niamam problemi i da rodia oshte edno bebe i da se griga za semeistvoto si s goliamo jelanie i lubov.

Изпратено на 9/14/2008 от luna.

Вашият коментар...
Kogato biah malka,iskah da bada uchitelka,kato uchenichka obichah da se zanimavam s himichni experimenti,po stechenie na obstoiatelstvata zavarshih colege za med.sestri,raboteh poveche ot 20g.v hirurgiata.
Obicham profesiata si-hirurgichna med.sestra!!!
за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2018 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/27/2013
Как да се държим на масата. Първа част

7/11/2013
Преобразете дома с минимални средства

11/9/2012
Съвети за подготвяне на автомобила за зимата

9/13/2012
Следваканционна депресия

5/17/2012
Нека бъдем по-щастливи

1. Името издава качествaтa на личността (48548)

2. За всяка жена и нейното самочувствие (32923)

3. 30 полезни съвета (31961)

4. Чувствата и контролът над тях (21448)

5. Не позволявайте да ви използват! (16971)

Кафе

Името издава качествaтa на личността

30 полезни съвета

Страдате ли от безсъние?

Как да забогатеем от Интернет