Семейство

Златни правила в събирането на багаж

Очаква ви скорошно пътвуане? Море, планина, командировка в страната или чужбина?

Независимо къде, за колко време и при какви обстоятелства ще отседнете, ви предлагаме няколко златни правила в събирането на багаж. Всички знаем, че няма значение за един или за десет дни пътуваме – опаковането на нужните дрехи, аксесоари и козметика понякога може да се превърне в часове загубено време. 


Какво да сложите в багажа си?


Винаги избирайте повече на брой, но по-тънки като материя дрехи. Така можете да ги обличате една върху друга и в студено време. А ако се окажете насред приятни температури – винаги можете да навиете ръкави!

Опитайте се да избирате сходни материи, които да могат да се съчетават лесно. Избягвайте вълнени панталони и копринена риза в един куфар.

Подберете бързосъхнещи дрехи. Невинаги ще имате тераса или сушилник, но ако изберете повече синтетични дрехи, можете да ги сушите и в стаята.

Винаги носете със себе си поне един чифт обувки, които вече са носени. В противен случай рискувате да ви е или неудобно, или мокро, или топло... 

Пъхнете една закачалка в куфара или сака си. Така ще сте сигурни, че и да няма ютия наоколо, можете да изгладите дрехите сравнително прилично. Как ли? Просто окачете намачканата дреха на закачалката и я вземете със себе си в банята, докато вземате душ. Парите ще свършат останалата работа.

Сложете най-тежките неща, които носите, на дъното на сака. Ако сте с куфар с колелца, слагайте ги най-долу, при частта с колелцата. Така тежестта ще е долу и няма да пътувате със залитащ наляво-надясно багаж.

Навивайте на руло някои дрехи. Така ще спестите място, а понякога можете да използвате средата на това своеобразно руло, за да предпазите нещо ценно от счупване.

Предпочитайте винаги малък и пълен куфар, а не голям и полупразен. Така съдържанието му ще е винаги плътно и няма да има разместили се, разлели се или пък счупени неща.

За да си освободите малко местенце, слагайте чорапите си в малки торбички и право в обувките.

Транспортирайте всички течности – козметика, алкохолни и безалкохолни напитки, във водонепромокаема торба. Така и нещо да се случи, последствията няма да се усетят извън нея.

Избирайте малки и компактни опаковки. Прелейте малка част шампоан в малко шишенце, вместо да носите туба от 250 или 500 милилитра със себе си.

Разделете най-важното от общия багаж. Оставете тези неща в ръчния си багаж – дамска чанта или в чантата на лаптопа си. Така, ако ви притрябва нещо много важно, няма да има нужда да ровите до дъното на сака.

Източник: edna.bg

Изпратено на 6/20/2012 от Анонимен. Прочетено 1601 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2017 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/16/2013
Как да отговаряте на сериозните детски въпроси

7/11/2013
Оптимизмът е разрушителен за брака

11/12/2012
Първи дни с бебето! Можем ли всичко сами?

7/13/2012
Не бъдете обсебваща майка

6/20/2012
Златни правила в събирането на багаж

1. Ревност и съперничество между децата в семейството (9817)

2. Спирачки на мрънкането (6140)

3. Слушай, започваме! Когато стигнем до края на приказката, ще знаем повече, отколкото знаем сега... (5823)

4. Децата и семейството (5255)

5. Децата и семейството (5133)

Дете левичар

Ревност и съперничество между децата в семейството

Драма ли е разводът в зряла възраст?

Чудото на живота