Здраве

Тренирайте аеробика поне 3 пъти седмично


Полза от аеробиката

• Подобрява работата на сърцето и белия дроб
• Води до отслабване при комбиниране с подходяща диета
• Увеличава издържливостта
• Тонизира и стяга мускулната маса
• Сваля напрежението и подобрява съня
• Редуцира депресията и стреса и подобрява настроението
• Поддържа ни жизнени и млади

Аеробна тренировка за жени

Когато Майката Природа е създала женското тяло тя основно е мислела зя бъдещите поколения и възпроизвеждането. Женските тела са приспособени за пораждане, 9-месечно износване и раждане на нов живот. Хормонално жените са предразположени към поддържане на достатъчно телесна мазнина, за да доставят на растящото дете потребните калории. Това може да бъде много отчайващо за онези, които не планират скорошно майчинство, или за онези, които вече са създали своите семейства. Еволюционният процес ежемесечно подготвя жените, искат или не, да бъдат майки. В допълнение процесът на натрупване на мазнини в тялото нараства поради хормоналните смени съпътстващи остаряването. С напредване на възрастта става все по-трудно да се запази или постигне стройна фигура.
За щастие има решение на този неизбежен проблем: това е аеробната тренировка. Не само поддържа сърцето и белите дробове здрави, а при комбиниране с подходяща диета води до отслабване. Основният елементарен принцип е, че упражненията не са бърз начин за справяне с теглото, а са постоянен начин на живот. Като миенето на зъби, за предотвратяване на кариес. Не може да очаквате да имате здрави зъби ако ги измиете сега, а после когато се сетите в своето забързано ежедневие.

Аеробна Крива

Под аеробна крива разбираме започване на тренировки, повишаване нивото на интензивност, достигане на върхова точка и после постепенно намаляване на интензитета на дейност. Целта при аеробиката е при достигане на желаната сърдечна дейност, тя да се задържи през цялата аеробна серия. Така сърдечният мускул работи по-ефективно и се горят повече калории. Ако обаче в рамките на аеробната серия се уморите прекалено и не можете да продължите, марширувайте малко на място, но в никакъв случай не спирайте внезапно, защото може да получите схващане на мускул или световъртеж от големия приток на кръв. Затова в края на аеробните тренировки винаги има секция за намаляване на интензитета и нормализиране на сърдечната дейност.

Честота на тренировките

За да поддържате текущото си ниво трябва да тренирате поне 3 пъти седмично. За да повишите нивото си тренирайте 4-5 пъти седмично.
Изпратено на 12/19/2003 от Анонимен. Прочетено 4864 пъти.
Изпратено на 7/28/2007 от милена ганева.
може ли да ми изпратите диска
Изпратено на 10/4/2006 от Ваня.
може ли някой да ми прати диск с аеробика
Изпратено на 3/6/2006 от никол бозова.
здвейте интересувам се дали може да ми изпратите диск със аеробика на адреса миза нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/29/2013
Кога е идеалното време за чаша кафе

7/11/2013
Топ 7 съвета как да пазаруваме в кризата: по-здравословни храни за по-малко пари

11/22/2012
Най-често срещаните храни, причинители на алергии

11/15/2012
Диета при висок холестерол и триглицериди

11/9/2012
Защо не качвам тегло

1. Защо ни се подува корема и имаме неприятно усещане за пълнота? (259979)

2. Девет съвета за защита срещу рака (51480)

3. Нелекуваната хрема води до синузит (34917)

4. Разширени вени (34835)

5. За да не се кривят детските крака (32626)

Защо ни се подува корема и имаме неприятно усещане за пълнота?

Мъртва кост на китката

Да преборим безсънието

За да не се кривят детските крака

Лечебните свойства на солта