Здраве

По малко месо не вреди на сърцето

Ако ядете умерено, нетлъстото червено месо намалява холестерола в кръвта, а не го качва, както се твърди сега, каза по Ен Би Си д-р Майкъл Дейвидсън.
“Ако порциите са с по 150-170 г. постно месо, рискът за сърцето пада, защото се понижават равнищата на холестерола в кръвта”
Лекарят предписал на 191 души с леко завишени равнища на холестерола 5-7 дни в седмицата да хапват по 170 г. телешко или свинско без тлъстини. На друга група препоръчал същия режим, но с бяло месо от птици и риба. След месец лошият холестерол и в двете групи паднал с 1-3%. А добрият бил с 2% по-висок. Комбинирана диета води до 10% намалени на риска за сърцето, смята д.р Дейвидсън.
Печете на скара или във фурна, задушавайте, така ще намалите с 50% опасните мазнини, съветва докторът.
Изпратено на 3/20/2000 от s_stoeva at hotmail dot coms_stoeva at hotmail dot com. Прочетено 1313 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/29/2013
Кога е идеалното време за чаша кафе

7/11/2013
Топ 7 съвета как да пазаруваме в кризата: по-здравословни храни за по-малко пари

11/22/2012
Най-често срещаните храни, причинители на алергии

11/15/2012
Диета при висок холестерол и триглицериди

11/9/2012
Защо не качвам тегло

1. Защо ни се подува корема и имаме неприятно усещане за пълнота? (262650)

2. Девет съвета за защита срещу рака (52758)

3. Нелекуваната хрема води до синузит (36221)

4. Разширени вени (35953)

5. За да не се кривят детските крака (34647)

Защо ни се подува корема и имаме неприятно усещане за пълнота?

Мъртва кост на китката

Да преборим безсънието

За да не се кривят детските крака

Лечебните свойства на солта