Алергията най-често се дължи на:
a. Храни – яйца, морски деликатеси, орехи, плодове с червен цвят, морков, магданоз, целина, копър, кориандър.
b. Лекарства – кръвни продукти, пеницилин, сулфамиди, кортизонови препарати.
c. Метал – никел.
2. Алергии, които обикновено не подозираме:
a. Соя и фъстъци – дори когато са печени или смлени в десерти и манджи.
b. Брашно и мая – хляб, сладкиши, блат за пица.
c. Свръхчувствителност към студ и горещина.
3. ... съвременните врагове:
a. Латекс – презервативи, хирургически и домакински ръкавици.
b. Генетично променени храни – царевица, домати и соя могат да причинят алергична реакция.
c. Домакински препарати.
d. Козметика, която не е тествана – бои за коси, сенки, туш за мигли.