
Алергията най-често се дължи на:
a.    Храни – яйца, морски деликатеси, орехи, плодове с червен цвят, морков, магданоз, целина, копър, кориандър.
b.    Лекарства – кръвни продукти, пеницилин, сулфамиди, кортизонови препарати.
c.    Метал – никел.
2.     Алергии, които обикновено не подозираме:
a.    Соя и фъстъци – дори когато са печени или смлени в десерти и манджи.                                    
b.    Брашно и мая – хляб, сладкиши, блат за пица.
c.    Свръхчувствителност към студ и горещина.
3.    ... съвременните врагове:
a.    Латекс – презервативи, хирургически и домакински ръкавици.
b.    Генетично променени храни – царевица, домати и соя могат да причинят алергична реакция.
c.    Домакински препарати.
d.    Козметика, която не е тествана – бои за коси, сенки, туш за мигли.