Вицове Триада

- Доволен ли сте от нашия най-нов компютър? - пита представител на електронна фирма директора на изследователски институт.
- Не сме. Много е чувствителен.
- Та нали това са неговите най-големи предимства.
- Да, обаче след всяка направена грешка неудържимо се разплаква.

Здраве

Инсулт на 20 години

Все повече хора страдат от нестабилно кръвно налягане. Мозъчните кръвоизливи се “подмладяват”.
Вече не се говори, че има тревожна тенденция 40-годишните да са хипертоници, вече става дума за опасността 20-годишните млади хора да са застрашени от инсулти, поради високо кръвно налягане. Причините са различни. Много от тях не могат да се избегнат, но може да се “заобиколят”. Поне тези, които се отнасят до профилактиката: без цигари, разумни реакции, нормално тегло. Не правете от всяка дреболия трагедия, живейте по възможност с положителни емоции, не ограничавайте кръга от приятели.
И още – следете кръвното си налягане, когато се появи безпричинно главоболие или тежест в главата, дори ако цял живот сте с “ниско кръвно налягане”. Ако такива състояния се повтарят често и се установи нестабилно кръвно налягане – незабавно отидете при лекар.
Ако все пак не използвате никакви лекарства можете да прибегнете към общодостъпни средства за сваляне на кръвното, като това не крие опасни изненади.
Разбъркайте в непълна чаена чаша кисело мляко 1 чаена лъжица канела на прах. Изпийте я, може да я подсладите също. След 10-15 минути долната граница на кръвното налягане трябва да е свалена.
Ако кръвното ви налягане има склонност да се движи надолу – нагоре, постарайте се да пиете колкото се може повече отвара от шипки, приготвена по следния начин: 25 сухи плодчета се стриват в дървен хаван до прах и се запарват с 500 мл вряща вода. След като клокне 3 пъти на огъня, се сваля, оставя се да изстине и се прецежда. Пие се задължително по 75 мл на ден. Ако го подслаждате – нека бъде с мед. Сутрин прибавайте и сок от един изцеден лимон. Ако пък това приготвяне ви се струва дълго и сложно, може да пиете просто отвара от шипки когато и както можете, вместо вода.
Ето ви и една рецепта, изпитана от нашия народ през годините: след всяко ядене взимайте бучка захар с 10 капки ябълков оцет. Ако сте с наднормено тегло, капнете оцет в чашка вода.
Изпратено на 23.2.2000 г. от nataly at triada dot bgnataly at triada dot bg. Прочетено 3589 пъти.за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2017 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел29.8.2013 г.
Кога е идеалното време за чаша кафе

11.7.2013 г.
Топ 7 съвета как да пазаруваме в кризата: по-здравословни храни за по-малко пари

22.11.2012 г.
Най-често срещаните храни, причинители на алергии

15.11.2012 г.
Диета при висок холестерол и триглицериди

09.11.2012 г.
Защо не качвам тегло

1. Защо ни се подува корема и имаме неприятно усещане за пълнота? (252501)

2. Девет съвета за защита срещу рака (50109)

3. Разширени вени (33435)

4. Нелекуваната хрема води до синузит (33070)

5. За да не се кривят детските крака (27130)

Мъртва кост на китката

Защо ни се подува корема и имаме неприятно усещане за пълнота?

Да преборим безсънието

За да не се кривят детските крака

Лечебните свойства на солта