В Кухнята

Пълнена печена пуйка

Продукти: 1 пуйка, 90г. топено масло, 120г. ориз, 50г. стафиди, 60г. лук, черен пипер, сол. За гарнитурите: 2 средно големи кисели зелки, 1 чаша мазнина, червен пипер. За бял ориз – 1 чаша ориз, 20г прясно масло, черен пипер, сол.
Пуйката се напълва и се слага във вряла вода да се вари. Полусварена се изважда, натрива се с масло и червен пипер и се поставя в тава върху киселото зеле да се пече. Щом се зачерви кожицата и месото се къса, ястието е готово.
Изпратено на 12/20/1999 от megi at triada dot bgmegi at triada dot bg. Прочетено 4797 пъти.
Изпратено на 12/22/2005 от tania.
Samo sus zele li se gotvat tia puiki? Na nikakva druga recepta ne popadam



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29282)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26141)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25065)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25033)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22745)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш