В Кухнята

Печено прасенце с кисело зеле

Продукти: прасенце сукалче, 2 глави лук, 200г. Ориз, 3 лъж. Мас, 2кг кисело зеле, сол, черен и червен пипер.
Прасенцето се измива, посолява се и се напълва с плънката, която се приготвя така: лукът, нарязан на дребно, се запържва в 2 лъж. мас, прибавят се дреболиите, предварително попарени и нарязани на малки парченца, оризът, черният пипер, солта, разбъркват се и се запържват малко. Полива се с една чаша бульон, в който са варени дреболиите, и се оставя да набъбне оризът. Прасенцето се напълва и зашива. Отвън се намазва с мас и червен пипер. Така приготвеното прасенце се поставя в тава и се пече в силна фурна.
След като се запече в тавата, се налива 1 чаша вода. През време на печенето се полива със соса от тавата. Може да се упече и върху кисело зеле, което предварително се полузадушава с прибавяне на мас. В този случай печеното прасенце се поднася гарнирано с оризова плънка и кисело зеле.
Изпратено на 12/21/1999 от megi at triada dot bgmegi at triada dot bg. Прочетено 8570 пъти.
Изпратено на 12/28/2007 от Evelina.
попаднах случайно на страницата ви, но вече съм ви фен!



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2017 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (26942)

2. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (23224)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (23032)

4. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (22108)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (20935)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш