В Кухнята

Питка с паричка за късмет

Продукти: мая, колкото кибритена кутия, 1 кофичка кисело мляко, 1 яйце, 1 кг. Брашно, 1 чаена лъж. сол.
Предварително забъркваме маята с хладка вода, после прибавяме другите продукти и 150г. топла вода. Месим продължително, докато тестото започне да прави мехурчета. Оставяме да втаса около два часа, отново премесваме и поставяме в намазана с мазнина тавичка. Предварително сме поставили в тестото сребърна паричка, а отгоре украсяваме с птички, слънца, клончета. Печем в предварително загрята фурна и малко преди да я извадим, мажем отгоре с малко мазнина. След минута я вадим от фурната и я покриваме с кърпа, за да се задуши.
Изпратено на 12/22/1999 от megi at triada dot bgmegi at triada dot bg. Прочетено 6500 пъти.
Изпратено на 12/22/2005 от RoseViolet.
Ako tazi pitka e za Bydni ve4er, kakto si li4i po zaglavieto, ne biva da ima maq, kakto i kiselo mlqko, pyk za qice da ne govorim, za6toto vsi4ki tezi produkti sydyrjat jivotinski systavki, a kakto vsi4ki znaem na Bydni ve4er sy6to se posti :) Eto edna recepti4ka za Pitka s kysmeti: Питка с късмети Продукти: 1 кг брашно, 300 г вода, 10 г сол, 1 пакет бакпулвер, смесен с брашното, монета от 5 стотинки. Приготвяне: В пресятото два пъти брашно се прави кладенче, в което се слага солта и се сипва постепенно хладката вода, докато се получи тесто. То се омесва добре, оформя се на питка, в която се слага добре измитата монета и питката се пече в силна фурна.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (28231)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (24684)

3. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (24152)

4. Пилешки дробчета с топено сирене (24036)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (21806)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш