В Кухнята

Печени ребърца


Съставки за 3 кг свински ребра

За сухата марината:
1 с.л. червен пипер
0.5 с.л. семена от кимион
1 с.л. лук на прах
1 с.л. чесън на прах
1 с.л. чили на прах
1 с.л. сух риган
1 с.л. морска сол
1 с.л. кафява захар

За барбекю соса:
450 мл кетчуп
450 мл вода
50 мл сос "Уорчестър"
5 с.л. кафява захар
2 с.л. горчица
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. смлян кимион
2 стръка прясна мащерка


1. Смесете в купа подправките за сухата марината. Отстранете ципата от кухата страна на ребрата.
2. Поставете ребрата в тавичка, поръсете ги със сместа от подправки и ги втрийте хубаво в месото. Покрийте с прозрачно фолио и оставете ребрата в хладилник за една нощ.
3. Поставете ребрата в тавичка за печене, добавете малко вода и ги покрийте с алуминиево фолио. Печете ребрата на 170 градуса 2 часа и 30 минути.
4. За барбекю соса сложете в дълбок съд кетчупа и същото количество вода. Добавете и останалите продукти. Оставете сместа да заври и разбъркайте.
5. Намажете изпечените ребра с барбекю соса с помощта на четка.
6. Гарнирайте печените ребра с печени на скара зеленчуци, предварително мариновани. Пригответе марината от балсамов оцет, зехтин, ситно нарязан чесън, стръкче мащерка, сол и черен пипер. Потопете в маринатата различни видове зеленчуци на кръгчета и ги изпечете.

Източник: 24kitchen.bg

Изпратено на 11/30/2012 от . Прочетено 2295 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2017 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (26942)

2. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (23224)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (23033)

4. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (22108)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (20936)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш