Пилешки дробчета с топено сирене
1 /1 кг./ опаковка пилешки дробчета, 600 гр. пушено сирене, 1 кутийка топено сирене, черен пипер, сол, 1 малка глава лук, 25 гр. масло /на някои от вносните опаковки има отбелязано докъде са 50 гр., делите на две/
Ако дробчетата не са се размразили, докато стигнете до вкъщи, ги слагате направо след като ги извадите от пликчето в микровълновата фурна. Пускате ги не на размразяване /при повечето фурни този режим се различава от другите само по силата на вълните/, а на максимум за 3-4 минути, след това трябва да можете да ги разтрошите. Веднъж размразени ги пъхате обратно в микровълновата и с малко вода ги варите до почти пълно сготвяне
След като ги варите около 10-12 минути ги вадите. Изсипвате водата без да ги изцеждате напълно. В една тенджера под налягане разтапяте маслото, добавяте лука и когато си промени цвета и стане леко прозрачен добавяте черния пипер, солта и дробчетата. След това пускате вътре нарязаното на ситно пушено сирене и накъсаното топено сирене /трябва да си голям оптимист, за да се опиташ да нарежеш топено сирене/. Добавяте 1/3 чаша с вода, може и бяло вино. Затваряте херметично тенджерата под налягане и оставяте да заври на силен огън. Докато ври може лекичко да разклащате тенджерата с две ръце, след 10 минути отваряте тенджерата под налягане. Изстудявате я първо под течаща вода, повдигате вентила, за да излезе топлия въздух и тогава отворете. Разбърквате върху намаления наполовина котлон, за около 2 минути и всичко е готово за сипване.