В Кухнята

Пилешки дробчета с топено сирене



1 /1 кг./ опаковка пилешки дробчета, 600 гр. пушено сирене, 1 кутийка топено сирене, черен пипер, сол, 1 малка глава лук, 25 гр. масло /на някои от вносните опаковки има отбелязано докъде са 50 гр., делите на две/
Ако дробчетата не са се размразили, докато стигнете до вкъщи, ги слагате направо след като ги извадите от пликчето в микровълновата фурна. Пускате ги не на размразяване /при повечето фурни този режим се различава от другите само по силата на вълните/, а на максимум за 3-4 минути, след това трябва да можете да ги разтрошите. Веднъж размразени ги пъхате обратно в микровълновата и с малко вода ги варите до почти пълно сготвяне
След като ги варите около 10-12 минути ги вадите. Изсипвате водата без да ги изцеждате напълно. В една тенджера под налягане разтапяте маслото, добавяте лука и когато си промени цвета и стане леко прозрачен добавяте черния пипер, солта и дробчетата. След това пускате вътре нарязаното на ситно пушено сирене и накъсаното топено сирене /трябва да си голям оптимист, за да се опиташ да нарежеш топено сирене/. Добавяте 1/3 чаша с вода, може и бяло вино. Затваряте херметично тенджерата под налягане и оставяте да заври на силен огън. Докато ври може лекичко да разклащате тенджерата с две ръце, след 10 минути отваряте тенджерата под налягане. Изстудявате я първо под течаща вода, повдигате вентила, за да излезе топлия въздух и тогава отворете. Разбърквате върху намаления наполовина котлон, за около 2 минути и всичко е готово за сипване.



Изпратено на 9/18/2000 от Наталия Миланова. Прочетено 23033 пъти.
Изпратено на 1/1/2001 от bunny.
Izglejda dosta vkusno-zaslujava da se opita



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2017 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (26942)

2. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (23224)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (23033)

4. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (22108)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (20936)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш