В Кухнята

Пилешки гювечета

Необходими продукти за 4 порции

  • 400 г пилешко филе
  • 200 г гъби
  • 6 бр. печени червени чушки
  • 300 г сирене
  • 200 г кашкавал
  • 4 бр. яйца
  • 800 г млени домати (1 буркан)
  • 6 скилидки чесън (1 връзка пресен)
  • по 1 ч.л. риган и босилек
  • по 1/2 ч.л. чубрица, черен пипер и сол
  • олио



Начин на приготвяне
Пилешкото филе, гъбите и чушките се нарязват на парченца.

В тенджерка с малко олио се запържват пилешкото и гъбите, след това се прибавят чушките и доматите, оставят се да поврат на тих огън докато изври водата от доматите. Слага се солта, чесъна и всички подправки.

Получената смес се разпределя в 4 гювечета (подмазани с олио), отгоре се разпределя натрошеното сирене, счупва се по едно яйце и се пече около 35 минути.

10 минути преди да станат готови се поръсват с настъргания кашкавал и се допичат до златисто.

Източник: receptite.com

Изпратено на 7/10/2013 от Анонимен. Прочетено 1572 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2017 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (27024)

2. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (23282)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (23085)

4. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (22483)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (20984)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш