В Кухнята

Ванилово-шоколадов сладкиш

Въпреки че обичаят да се консумират ядки и плодове след хранене е доста стар, десертът, като стандартна част от западното меню е относително ново “изобретение”. Преди създаването на средна класа през 19 век и механизацията на захарната индустрия, сладките изкушения са били привилегия на аристокрацията или са се приготвяли при изключително-важни празници и чествания. С поевтиняването на захарта, както и с редовното снабдяване, развитието на сладкарското изкуство и популярността на сладкишите, нараснали съответно.
Днес сладкишите са не само заключителния акорд на всяко уважаващо себе си меню, но също така са се наложили като самостоятелна храна, а не просто някаква си част в процеса на хранене. Редица заведения по света и у нас (някога известни като “сладкарници”) предлагат шедьоври на сладкарското изкуство.
Ние пък ви предлагаме едно ванилово-шоколадово изкушение от кулинарния експерт на форума на ТЯ:

Продукти (за 18 порции):
1 ч. ч. ситно нарязани орехи
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. масло (разтопено)
225 гр. сирене крема (размекнато)
1 ч. ч. пудра захар
500 гр. бита сметана (разделена на 2)
3 ч. ч. прясно мляко
1 опаковка (100 гр.) инстантен шоколадов пудинг
1 опаковка (100 гр.) инстантен ванилов пудинг
40 гр. натрошен млечен шоколад.

Приготовление:

1. Загрейте фурната до 200° С.
2. В средно голяма купа смесете орехите, брашното и маслото. Мачкайте с ръце докато се получи трошлива смес. Изсипете сместа в тавичка с размери 23х33 см. и я притиснете хубаво с ръце към дъното.
3. Печете 25 мин. Оставете да изстине.
4. В голяма купа, разбийте крема-сиренето с пудрата захар, докато се получи гладка смес. Прибавете едната половина от битата сметана и разбъркайте. Размажете сместа върху охладената кора.
5. В голяма купа, смесете млякото с ваниловия и шоколадовия пудинг. Бийте докато сместа се сгъсти. Изсипете върху сместа със сирене крема.
6. Покрийте с останалата сметана и поръсете с натрошения шоколад.



Източник: tia.bg
Изпратено на 12/14/2007 от Анонимен. Прочетено 12578 пъти.
Изпратено на 12/24/2007 от desislava krasimirova.
страхотна рецепта! този сайт е неповторим в интернет!



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2017 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (26942)

2. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (23224)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (23033)

4. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (22108)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (20936)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш