В Кухнята

Правилното консервиране на храните

Най-доброто консервиране на храните е сушенето, а също и замръзяването. Суровите туршии, особено ако са с по-малко сол, са по-полезни от варените и пържените, защото при пърженето се отделят перокиси, които са вредни за организма.
Според шведския учен Веерланд никога не трябва да се приготвят плодови сокове със захар, защото това води до нарушаване на храносмилателните процеси. Плодовите сиропи могат да се запазват с мед вместо със захар, и то без да се варят. Консервирането чрез варене унищожава биологичната активност на плодовете или зеленчуците.



Източник: polezno.info
Изпратено на 10/5/2007 от Анонимен. Прочетено 9496 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (28231)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (24684)

3. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (24152)

4. Пилешки дробчета с топено сирене (24036)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (21806)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш