В Кухнята

Лесна мусака с патладжан

Съставки за 4 порции:
2 глави лук
3 скилидки чесън
400 г телешка кайма
сол и черен пипер
1 ч.л. смес от сухи подправки - розмарин, мащерка, риган
500 мл белени домати
50 г масло
3 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
300 г настърган кашкавал
1 щипка индийско орехче
1 патладжан

Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в олио. След това се добавя каймата, овкусява се със сол и пипер. добавят се и сухите подправки. Няколко минути се запържва, след това се добавят доматите и се намачкват с дървена лъжица. Разбърква се и се оставя сосът да къкри.

За соса бешамел се слага маслото да се разтопи. Към него се зобавя брашното и се бърка енергично 1-2 минути. След това се излива студеното мляко. Щом започне да се сгъстява бъркайта с помощта на тел. Сосът трябва да бълбука на слаб огън. Добавете и 2/3 от настъргания кашкавал и разбъркайте докато се разтопи. Овкусете с малко сол, черен пипер и индийско орехче.

Нарежете патладжана на кръгчета, намажете ги с олио и ги запечете от двете страни в грил-тиган.

В тавичка разстелете половината сос с кайма, отгоре наредете пласт патладжани, а върху тях сос със сирене. Следва другата половина кайма, патладжани и сос със сирене. Отгоре поръсете с настърган кашкавал. запечете мусаката за около 15-20 минути на 220 градуса.

За деца: да
За вегетарианци: не

Източник: 24kitchen.bg

Изпратено на 8/16/2013 от Анонимен. Прочетено 16358 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29451)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26308)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25284)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25176)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22919)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш