Да се доверим на пробвалите
· Сметаната ще стане по-лека, пухкава и обемна, ако към четвърт литър от нея прибавите 1 разбит на сняг белтък.
·
·Няма нужда да белите морковите – изтъркайте ги с абразивен препарат за почистване на загорели съдове или с кухненска тел.
·Правите ли пилешка супа, сложете пилето в студена вода. Така бульонът ше стане по-вкусен и силен.
·Пържените яйца са по-пикантни, прибавите ли към всяко по 1 чаена лъжичка настъргано сирене.
·Глинените съдове за готвене няма да се напукат, стига преди употреба да ги напълните за няколко часа с вода. Не ги слагайте на горещ котлон или фурна.
·Олиото ще запази аромата и цвета си, когато в бутилката пуснете 1 бучка захар.