В Кухнята

Да се доверим на пробвалите



· Сметаната ще стане по-лека, пухкава и обемна, ако към четвърт литър от нея прибавите 1 разбит на сняг белтък.
·
·Няма нужда да белите морковите – изтъркайте ги с абразивен препарат за почистване на загорели съдове или с кухненска тел.
·Правите ли пилешка супа, сложете пилето в студена вода. Така бульонът ше стане по-вкусен и силен.
·Пържените яйца са по-пикантни, прибавите ли към всяко по 1 чаена лъжичка настъргано сирене.
·Глинените съдове за готвене няма да се напукат, стига преди употреба да ги напълните за няколко часа с вода. Не ги слагайте на горещ котлон или фурна.
·Олиото ще запази аромата и цвета си, когато в бутилката пуснете 1 бучка захар.
Изпратено на 9/1/2000 от Анонимен. Прочетено 4310 пъти.
Изпратено на 9/11/2000 от Boriana.
Znachi - za glinenite sydove znam, che triabva da se namagat obilno s olio i da se napylnyat otvytre s edin pryst olio. Prestoyavat taka 24 chasa. Sled tova se slagat v studena furna i se puska na 1 otgore i otdolu ili na 100 gradusa. Kato se zagree se izchakva oshte 10 min. Sled kato furnata izstine, prysteniyat syd e gotov za upotreba i niama da se pukne. Ne tyrkaite morkovete s abraziven preparat. te i bez tova sa natoriavani dostatychno i ne znaete kakva himichna reaktziya moge da se poluchi.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (28331)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (24782)

3. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (24205)

4. Пилешки дробчета с топено сирене (24109)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (21867)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш