Шотландски яйца
9 яйца, 1 кг. кайма, млян черен пипер, сол, анасон, 1 филия хляб, 100 г. мляко, царевично брашно /може и без него/
Сварявате 8 яйца. Обелвате ги. Докато яйцата се варят с деветото яйце и останалите продукти омесете каймата. Анасон можете да купите от пазара или всеки по-добър магазин за подправки, когато си го набавите го стрийте в хаванче. Филийката хляб накисвате в млякото /ако сте забравили да купите става и с вода/ и след това я изтисквате и наронвате в каймата. Месите каймата до получаването на еднородна смес.
Взимате едно яйце и го увивате с каймата от всички страни. Не правете дебел слой, за да се изпържи бързо и добре. Овалвате го в евентуално набавеното царевично брашно и пускате във фритюрника или в тиган с поне половин пръст олио. Изпържвате от всички страни и ... /С БИРА!!!/
Изтънченият вариант на тази рецепта предвижда мариноване на яйцата преди да ги увиете с кайма и изпържите. За ентусиастите примерна марината: на една чаша вода, една лъжича лимон, черен пипер, карамфил, оставяте за 1 час в хладилника.
Изпратено на 9/25/2000 от Наталия Миланова. Прочетено 10691 пъти.
Изпратено на от .
Desi, s dewetoto yajce se omeswa kajmata:). Procheti po-wnimatelno receptata i shte razberesh:):):)
Изпратено на от .
много ми хареса рецептата - ще я имям предвид когато искам да сготвя нещо бързо и лесно. много ме облекчава фактът, че царевичното брашно не е задължително и млякото може да се замени с вода. защотото във всеки български дом се намират яйца и кайма!!!
Изпратено на от .
a s devetoto iaice kakvo da pravim? nali 1-vo se varqt 8, a posle i devetot s tqh, ama neshto ne mi e qsno.
Изпратено на от .
Увитото в кайма яйце може да бъде оформено в единия край като муцунка,слагат се две зърна черен пипер за "очички" след което се набождат по него пръчици от тънко фиде. Така се получават много ефектни таралежи. Пекат се във фурна и се сервират върху зелено листо.