В Кухнята

Владишки салам за постиПреди много години, подведен от дявола, по същото това време на пост си купих парче салам. Много дискретно го занесох вкъщи, пуснах пердетата и го нарязах тънко. Погледнах през него опечалената си булка и образът й се запечата върху парчето като соев знак. Стори ми се дори, че видях сълза...
Поделихме го. Оставихме и за котката. Това, натъпканото в черво (не се знаеше какво), не можеше да се яде. Просто ми стигаше до гърлото и механически се оттласкваше. Сложих го в тиганчето да го изпържа и преквалифицирам отвращението си. То премина в друго агрегатно състояние. Просто мазнината стана двойна и се оцвети в камилско влачено, а саламчето изчезна.
Котката мина директно на забава, поиска да си поиграе със своето парче, но то не можеше да се търкаля. Накрая си го сложи като нощна шапчица и си легна гладна.
Това никога не може да се случи с владишкия салам! Направата му е лесна.
Килограм картофи са ви достатъчни. Измийте ги, сварете и като поизстинат, можете да ги разсъблечете. Не ги вадете горещи - нямате душа вече за парене!
Вземете великолепното изобретение на някогашната ширпотреба - преса за картофи - и ги смачкайте така, че да получите картофена кайма. Без мляко и без вода. Няма да правим пюре!
Каймата разделете на две половинки. Едната част подправяте със сол, чубрица и леко лютко. В другата част слагате пет скилидки счукан чесън. Омесвате поотделно двете кайми, напитквате ги с длан и ги качвате една върху друга. Вземате фолио, намазвате го с олио, и го поръсвате със смлян кимион. Двете питки слагате във фолиото и ги свивате на руло. Това е крайната цел на издевателството ви над картофите.
Поставяте рулото в тавичка, закотвяте фурната на 200 градуса и го печете двайсетина минути. След това го отвивате, режете го дебело и пращате свой хранен човек да слезе с котела в мазето. Няма защо да чакате владиката да ви даде оценка на майсторлъка. Хапвате от рулото и го поливате с божествената кръв.

Изпратено на 1/9/2001 от Цаньо СЪРНЕВ. Прочетено 4053 пъти.
Изпратено на 1/12/2001 от Неда Тодорова.
поздрави на Маги за чудесните рецепти.Четем ги редовно и много ни помагат в тези трудни времена Редуваме се да ги приготвяме и дегустираме. Допада ни тонът с който ни ги поднасяте. Ние сме шест жени и Ви поздравяваме с новия век и Ви пожелаваме повече посетители и много здраве!за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2020 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (28231)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (24684)

3. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (24152)

4. Пилешки дробчета с топено сирене (24036)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (21806)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш