В Кухнята

Картофите



· За да премахнете силен неприятен мирис от съдове, в които сте готвили нещо, ще ви помогне картофът. Оставете няколко парченца картоф да се варят в същия съд и миризмата ще изчезне.
· За да се получи блясък на стъклата или кристала, измийте ги с вода, в която са варени картофи, после изплакнете с чиста вода, а накрая избършете със суха кърпа.
· Сребърни предмети ще добият хубав блясък, ако ги изтриете с разрязан картоф, а след това лъснете с чиста мека кърпа. Същото се получава и с разтворена във вода малко сода бикарбонат.
· Ако нямате свободна ваза, а са ви подарили цветя, за да не повяхнат или клюмнат бързо, забодете стъблата в картофи. Цветовете ще се задържат изправени и свежи.
· За да бъдат варените картофи вкусни, рохкави и без дъх на земя, варете ги небелени, а във водата прибавете по 1 лъжичка сол и захар и щипка сода бикарбонат.
· Неприятен мирис на ръцете от лук или риба се изчиства с картофен сок след измиване.
· Ако кожата на ръцете ви потъмнее при чистене на картофи, най-леко ще ги изчистите, като след измиване ги натриете със сода бикарбонат.
· Не оставяйте дълго време почистените картофи на открито и не ги слагайте да се варят в студена вода. Това също води до разрушаване на витамина, който поддържа имунната ни система.
Изпратено на 1/22/2001 от Анонимен. Прочетено 3390 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29456)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26315)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25295)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25181)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22927)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш